Бершка (Bershka)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од bvlgari, 24 август 2011.

1. Buterfly-girl

Buterfly-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    ја обожавам... има стварно добри модели, иако ако сакаш да купиш добра облека од таму треба да одиш на друго место(јас најчесто купувам од Грција). а понекогаш и овде кај нас може да се најде нешто интересно, иако овде ја носат ланската роба од таму

2. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Бершка е топ според мене,посебно во Солун,во Бт носта некои модели од Бершка ама тие што се Аутлет ама сепак може да се најде по нечто...ја обожавам и е ако не па за нашиот стандард Бершка не е Прада луге :) многу сакам да отворат.. ;)

3. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    Бершка веќе ја има во Скопје, ја има во Евроазија, се има од неа и од Страдивариус.

4. Buterfly-girl

Buterfly-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    ама не ги носат новите модели, туку ланските. јас си купив јакна од грција од бершка, а овде ја имасе дури наредната зима... сепак има убави работи и овде

На mona.s му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Ako ne pa znam ama se e toa autlet i ne e toa Berska....

6. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Многу го сакам овој бренд, според мојот вкус можат да се најдат стварно прекрасни парчиња облека..
    Но купувам само од Солун или од останатите странски бершки никако од нашата. Можеби откако ке се осамостои нашата бершка ке биде нешто, а не ја бутнале заедно со страдивариус што е исто така бренд кој ми се допага ПЛУС заедно со некои други облеки од самата еуроазија и се тоа под име на еуроазија..
    А облеката никогаш не е нова колекција се се стари аутлети што нема да се продадат во Грција па ги носат кај нас, тоа сите добро го знаат. А да не спомнувам дека и покрај сево ова, цените тука им се како да продаваат најнови колекции.. Аха да |-)

7. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Има убави парчиња облека ама не сум многу задоволна од квалитетот ... купив фармерки ама ич не ми се погодија бојата им падна и некако избелени се ... а другите работи се супер :)

8. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Bershka, Stradivarius, Pull&Bеаr, Zara - иста групација и Бершка најмногу заостанува со квалитетот зад нив, но - го сакам брендов. И покрај тоа што не им е се вистински квалитетно, може да се најде по некоја црна овца меѓу нив :)

Многу оригинални парчиња облеку сум си купила токму таму. Такви кои ги дистрибуираат по продавниците и за недела - две ги тргаат. И секогаш кога сум си рекла оп стоп! мое е, не сум погрешила. Навистина. Две јакнички кои ми се од таму, ми се толку омилени а толку несекојдневни, и баш оригинални. И токму тоа ми се допаѓа, што навистина се трудат да направат уникатни дизајнерски парчиња кои не ги гледате секаде.

Плус цените се пристојни а најпристојни се за време на попустите.

Чевлите кои ми се од таму ми се многу удобни и квалитетни. Едни салонки ги утепав од носење а и доста е висока штиклата а сепак се чуствувам во нив како во папучи.

Имаат и доста младалачки, тинејџерски парчиња, но таквите не ме интересираат баш.

Најмногу го имам удрено меракот на кожните јакни, преубави им се. Всушност сите кои ги имам ми се од Бершка, или палтенцата.
    И секако аксесорајзот - знаат да одлепат по некоја луда боја и тогаш мене ми светкаат очињата ^_^

9. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    88
    Mi se dopaga premnogu no ovaa garderoba sto se plasira tuka vo Makedonija , i vo ostanatite drzavi ne e ista t.e sakam da kazam deka kvalitetot zaostanuva i toa mnogu imam farmercinja od tuka i farmercijna od Italija nikako ne e isti kvalitetot isto taka i so ostnatata garderoba od Bershka, sto ja ima vo Makedonija , za razlika od ostanatite drzavi ... inaku garderobata sto ja nudat e extra sekogas imam po nesto od nejze :)
    [mod-kirilica:1ulb8o31][/mod-kirilica:1ulb8o31]

10. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335
    Ми се допаѓа Бершка како бренд, имам купено многуу работи, маички, џемпери, фустани, кошули.... Убаво изгледаат кога ке ги облечеш...мн убаво се чуствувам (ко што вика мајка ми, ти да ги носиш, не они тебе :P хехе)..... Сега што ретко ми се пружа прилика да појдам во соседните земји на шопинг, задволна сум и од наша Евроазија.... поубаво нешто-отколку ништо!!!!

11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.765
    Допаѓања:
    23.734
    Сум била само во Бершка во Скопје и не ми се допаѓа затоа што облеката не е по мој вкус, не е некоја марка од една страна (со шо воопшто не се ни замарам), сепак не е ни ефтино. Можеби надвор од нашава државичка Бершка нуди нешто подобро.

12. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    3.151
    Имам една маичка од Бершка ама не е нешто посебно. Имам разгледувано и многу работи, но некако не се по мој вкус :?:

13. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Нуди само понова колекција, а колекциите речиси се исти, со тоа што најдобрите парчиња не стигнуваат до аутлет. Плус кај нас има колекции од пред 5 години што се дел демоде, па сето тоа на купче изнафрлано ич не изгледа средено.
    А бев денес во Евроазија т.е аутлетот на Бершка и Страдивариус и памтејки ја робата стигната е ланската роба од Бершка. Па ако ви се допаѓало некое парче лани од Солун или од други места кај што сте гледале одете може ќе најдете. Јас ги најдов чизмите на другарка ми што на попуст ги зема пред 9 месеци околу 25 евра, епа лејдис&џентлменс тука се 2500 :emo:
    Бершка ми е доста слаба со квалитет, многу се тенки работите, баш како што вика татко ми парталчиња. Имам блузички памучни летни, кошулки, рамбовки и се тоа зашто се со многу прихладна цена за 2-3-4 евра. Џабе. Фармерчињата им се добри и јакничките. Имаат убави чанти и накит џиџан убав и доста ефтин за попуст. А чевли имам едни и ич не ми се удобни мене бар моите.
    А стално си купувам партачиња кога одам на шопинг зашто се погодени за мојот џеб и тоа е пресудно :)

14. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    мене фустанчето за полуматура ми беше од таму и е многу убаво...и не беше многу скапо околу 1300 ден беше мислам...ама не ми беше од Македонија туку сестра ми ми го купи кога беа на екскурзија од Италија или од незнам каде.

15. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    значи бершка и страдивариус во евроазија шо има -стварно има и убави работи со пристапни цени а има и некои изгор ептен..
    ми збореа дека носат од грција нешто што било модерно пред 2-3 години...
    незнам колку е точно али секогаш коа идам во гтц продавницата си наогам убави ствари али ми се деси да зеам маица и да ми се скине после машина... зависи кој како начекал

16. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Аутлетот не носи ни пола роба од Бершка, а и тоа што се носи тука се престари колекции. Сестра ми си зема една јакна пред 2 години за смешна цена од 400-500 денари на попуст во Загреб, а зимоска истата јакна тука беше 1500-2000, не се сеќавам точно. Стари колекции, а набилдани цени - тоа е тоа што ме нервира.

Инаку не ја преферирам Бершка, повеќе ми се допаѓаат работите на Страдивариус, иако и во Бершка понекогаш си наоѓам нешто по вкус. За квалитет, не знам дали мене ми се погодиле работите, ама имам и маички стари по 2-3 години, а се како нови.

17. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Имаат голем избор, ама не им е квалитетот нешто посебно (барем овде, во Мк, за за странство не знам). цените се пристапни, иако за тој квалитет кој го нудат можеби и малку превисоки.
    Баш бев вчера, преплавено е со жолто-портокалева гардероба.

18. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Има пребави работи и се што имам купено досега е со одличен квалитет. Најзадоволна сум од фармерките, скоро сите ми се од Бершка, одлични модели, одличен квалитет а цената не е толку висока.
    Штета што во Македонија се носи само стара гардероба....јакна која лани ја купив во Солун дури сега ја видов во Скопје и тоа по повисока цена :|

19. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    сеа си тепам еуро азија, порано ич :)
    само сакав да ве прашам дали пантолоните на сите толку ви се растегнуваат или јас сум ослабела? 8) иначе ок се, сум чула и јас дека се стари колекции, некогаш се наоѓа добро нешто

20. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Не знам баш како мислиш дали се растегнуваат...Но, по едно-две облекувања и мене панталоните ми се рашируваат малку :| . Па ги перам и си се стеснуваат :D .

А, што ако се стари колекции, сепак кај нас се нови, невидени досега :lol: