Бескрајна Приказна (Михаел Енде)

Discussion in 'Книги' started by joelle, Mar 5, 2012.

1. joelle

joelle Популарен член

Кога луѓето ме прашуваа која ми е омилена книга никогаш не знаев што да им одговорам.Секоја книга ми беше посебно убава имаше свој шарм, ми беше како свое чедо.

Како да кажеш кое чедо најмногу го сакаш?

Но сепак, денес имам одговор на ова прашање(или само така ми се чини). Оваа книга за мене претставува нешто посебно, нешто што неможам да го опишам. При самото земање во раце ме обзема возбуда, кога мислам на неа едноставно се чуствувам среќно.. чудно но вистинито.

Иако некој би ја ставил во детски книги сепак мислам дека е поучна приказна и за возрасните.

па споделете, како вие ја доживеавте оваа книга, дали само мене ми остави толкав впечаток па ја читам одново и одново со години или имаше и кај вас таков ефект? дали би ја препорачале ?

Attached Files:

Hipica likes this.
  2. LuDaChA22

LuDaChA22 Истакнат член

Баш сега ја читам :) Мене ми е многу убава. И баш необична. Кога ќе ја дочитам, ќе пишам нешто повеќе за книгата.

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

И јас имам такво чувство кога ќе се сетам на книгава. Ми ја разбуди фантазијата, се сеќавам на многу детали, а ја читав можеби пред 6-7 години. Се сеќавам на Бастијан Балтазар Букс, на неговите изгубени соништа кои ги бараше во рудникот на Јор(?), се сеќавам на Ништото, на шумите и чудните суштества што ги сретнуваше Балтазар по патот.
    Убаво што ја видов темава, ќе ја најдам пак да ја читам книгава.

4. NewYorker

NewYorker Истакнат член

Убава е книгата,мене ми остави голем впечаток,јас ја имав за лектира и се сеќавам дека ја читав преку летото и ја профитав,буквално за еден ден :D Онака додека ја читаш,едноставно се губиш,е малце детска,ама сепак убава за читање. :)

DemoNN likes this.
  5. DemoNN

DemoNN Нов член

Ќе може некој на кратко да ми ја раскаже книгата, ве молам... ;)

6. saraaaa12

saraaaa12 Активен член

Ај некој ако можи да ми го раскажи, расказот Бескрајна приказна за состав ми е, а ако го раскажам јас ќе имам 2 треба со стилски фигури, ве молам, pliss.

7. Iva1n

Iva1n Нов член

Ве молам ако може некој да ми напише состав или есеј за Бескрајна Приказна (Михаел Енде)
    И за Верни Другари Соња Север
    ве молам некој да ми напише Фала однапред

8. cute-32

cute-32 Истакнат член

Баш сега ја читам и многу ми се допаѓа :)