Кај мене во градот има бесплатни курсеви по Италјански јазик,но само за невработени. А би посетувала ваков курс за јазици зошто да не,немам ништо ако знаам некој јазик плус Aма па и не фер,бесплатни курсеви само за невработените.
Општи прашања Дали во Скопје има бесплатен курс по германски преку лето????? Знам за англиски и информатика има, ама за германски?! Кој знае го молам нека пише или нека ми испрати ЛП да ми каже каде се одржува, колку трае, итн. и дали може секој да оди или има предуслови? Фала многу!
Општи прашања Може ли некако да се најде некаде сега или за време на летото бесплатни или така поефтини курсеви по германски и информатика ? Инаку не сум студент, за да не ми понуди некој таков пакет. Доколу нешто некаде може да се најде навистина искрено ќе ве замолам да ми пратите по лп адреса, телефон или цена или барем некое име, населба било што па јас да се распрашам.
pozzzz dali nekoj znae kade se polaga курс за работа со деца од предучилишна возраст како професионален курс
Оваа тема ми се виде најсоодветна. Еве нешто интересно во Битола: https://www.facebook.com/events/391557528164766/?event_time_id=391557538164765 Ова е за во Охрид, баш ми стигна на мејл.
Бесплатни курсеви и обуки, дали некој има искуство? Како доаѓаат до работно место како медицинска сестра, фармацевт?
Случајно налетав на темава па, би сакал да знам, има ли некои бесплатни обуки/курсеви на државно ниво кои се активни или наскоро ќе бидаТ?
Ми се појавија некој огласи на Фејсбук, како спонзорирани од влада курсеви за англиски, ама некако сомнителни ми се.
Јас во моментов слушам курс од АВРМ во Семос.Се пријавуваш во агенција за кој курс сакаш да аплицираш,те контактираат од Семос со термин за приемен.Прашањата се различни во зависност од тоа за што си се пријавил.Генерално кажуваат дека се општи прашања ама и не се баш.Треба да имаш познавање повеќе за да го положиш.Откако ќе положиш потпишуваш договор со АВРМ и понатаму чекаш термин кога ќе почнеш со обука.
До моментот на потпишување на договорот со АВРМ треба да си невработен.Понатаму можеш да бидеш вработен и да ги следиш предавањата.
Потпишав во јуни а тек септември ме повикаа и почнавме со предавање и сеуште не е завршено.Слушаш предавање по модули а меѓу нив имаш и пауза