Библиотека. Колку често ја посетувате?

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од RainBow, 27 септември 2011.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.035
    Допаѓања:
    14.708
    cobiss.mk. Има тема посебно за тоа. Ќе си провериш кои книги ги има и си одиш спремна на шалтер. Оо, да, еве гледам веќе ти пишале.

На poi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    2.404
    Не е исто да го прочиташ само името на книгата и да ја фатиш во раце. А и не ги ажурираат многу ба cobiss. Одлична апликација е, но кај нас не функционира така. Сепак ти благодарам.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.677
    Допаѓања:
    12.652
    Дали има библиотека во Аеродром?
    Јас само Браќа Миладиновци кај Буњаковец ја знам, ама не ми одговара локациски да одам до таму по книга само.

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.614
    Допаѓања:
    82.618
    Има две подружници на Браќа Миладиновци во Аеродром. Едната е Јане Сандански, во зградите зад Капитол е, ко да имаше некој маркет од карши.

И другата библиотека е во ТЦ Скопјанка, мислам дека се викаше Кирил Пејчиновиќ и на прв кат е. Околу Семос некаде отприлика.

На MarigoldA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.663
    Допаѓања:
    5.882
    Да, имаш библиотека позади Капитол карши жито маркетот по скаличките горе.

На MarigoldA му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.625
    Допаѓања:
    11.000
    Ги немаат сите книги што сакам да ги прочитам. Каде да ги најдам, треба да ги купувам, а дали ќе сакам да ги задржам потоа е прашање. Книга од 700 страници едвај се чита електронски, со сила.

7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.035
    Допаѓања:
    14.708
    @Аргентина * библиотеката во твојот град е една од подобрите, редовно објавуваат што имаат ново, сликаат и пуштаа на Фејсбук, другите се бетер. Пред извесно време од љубопитност, почнав да ги барам авторите што добиле една светска книжевна награда, и испадна дека од 90% ние немаме книги во библиотеките или ги имаме само во Скопје, што е едно големо ништо. Друго е што некои книги ги има во cobiss, одам на шалтер, ми велат ги нема, не е за издавање, можеш само во читална да ги користиш, итн, а реално мислам дека не ни знаат кај стојат и не знаат да ги најдат.

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.625
    Допаѓања:
    11.000
    Не реков дека работат лошо, само дека недостасуваат наслови. Иако, имам забелешкa. Минатото лето го скратиле работното време и кога отидов да ја вратам граѓата на последниот ден од истекување на рокот, беше затворено, па наредниот ден си платив двојно. Сметам дека требаше да не известат преку мејл или да објават на ФБ дека работното време е променето. Инаку, многу е убаво пред празници во библиотеката, има атмосфера, некои мали декорации/цртежи што ги изработиле деца, сите се многу фини и расположени, и така.
    Можеби ние членовите треба на библиотеките да им подаруваме книги што не ги читаме.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zence

zence Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    443
    Јас членувам во подружница Страшо Пинџур, околу 10 години наназад. Не пуштаат внатре да шеташ, може да бираш од книгите што им се на пултот или ти препорачуваат 5-6 книги. Ми пречи што не работат во сабота после ковидот. Не знам дали може да однесеш книги т.е.да донираш, ми се допаѓа идејата, би однела повеќе книги. Инаку за кобис страната , сега бргу на децата им требаше книга, ја покажува дека ја има но реално на шалтер ни кажаа дека ја немаат, некој долго време не им ја вратил .

10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    31.455
    Никад :rofl:
    Додуша, во мојот град, често одев таму, пушев цигари пред библиотеката :D
    Кој знае, знае.

На TwistedSister му/ѝ се допаѓа ова.