1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Библиотека. Колку често ја посетувате?

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од RainBow, 27 септември 2011.

1. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Еднаш на две недели и земам по две книги, ама заради училишни обврски неможам да си читам на раат. Да е до мене би одела секој ден ама тоа е тоа!

2. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Порано многу често ја посетував ама последниве неколку години немам влезено од причина што книги купувам немам потреба да одам до библиотека...
    Чсто одам во таа од гимназијава ама само за лектири

3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.310
    Хмм па еднаш во месец или двапати секогаш различно :)

4. ABeautiful

ABeautiful Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    56
    Зависи кога како..во летото ја почесто посетувам за разлика во текот на учебната година.Ама во глобала често ја посетувам.Ако не сама и правам друштво на другарките хахаххаа ;)

5. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Сега летото еднаш во 15 дена одам и ќе си земам 3 или 4 книги ...

6. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Книги - колку читате и што преферирате?

Во државниве библиотеки има ли доста богат фонд на книги?
    Веќе две недели си туфкам да се учленам, али па ми е страв да не се избрукам со некои книги па да не ми речат нема ништо од тоа што бараш...

Страшо Пинџур, оваа кај ДОС ми е најблиску и ефитна е чланарината за 6 месеци е 150 денари, а за изнајмување на книга е или 10 или 20, што се исплати нависитина да се изначитам до кај Октомври таму 10тина книги барем.

Мислење од некој скоро зачленет и кој редовно си зема книгички од библиотека и некоја препорака би биле совршени за почеток.

7. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.179
    Повеќе ја посетувам кога сум на распуст

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    81.140
    Пораснав во и со библиотеката. Прв пат ја посетив кога научив да читам, на некои си 5 години во придружба на татко ми. Имав многу сликовници, ама сакав големи книги, па ме зачленија и постојано си земавме интересни детски книшки и книгишта. Уште не можам да ја заборавам онаа најдебелата која некогаш ми паднала в раце - ко од некое друго време. Два пати постара (и потешка) од мене, полна со бајки, сказни и приказни кои ги читав во еден здив.
    Со години си го обновувам членството во нашата ни Градска библиотека, имам добивано и подарок-книгички како редовен читател, нешто од тој тип. :D
    Без разлика дали сум на распуст или во екот на сезоната за учење, секогаш имам при рака нешто за читање и опуштање.
    Кај нас изгледа најниска е цената за изнајмување книги, услугата е само 5 денари, членската картичка важи 12 месеци од денот на запишување, а рокот за враќање е 15 денови и со секое задоцнување се плаќа казна чинам, 5 денари од ден. :^)
    Како и да е, во последно време не сум задоволна од изборот на насловите - премногу чик-лит, премалку избор од звучните имиња. Побарав книга од Гијом Мисо, а одговорот кој го добив беше: Немаме, немаме ништо од Г. Мисо, девојче.
    Мислам, сериозно !?
    Не се ни осмелувам да побарам нешто од Мураками. :D
    Просториите се преубави и предобро опремени, се надевам дека ќе се поправи ситуацијата и со изборот на книгички. :wasntme:

9. Girl-50

Girl-50 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    842
    Еднаш во месецот. Си земам по 2-3 книги :)

10. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Порано почесто,додека бев средно.
    Но,сега таа "задача" и припадна на мајка ми,јас и нарачувам или оставам да биде нејзин изборот за тоа која книга ќе биде следна.Верувам во неа :P

11. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.779
    Допаѓања:
    4.749
    Кога бев во средно обавезно еднаш неделно, а понекогаш и двапати неделно.
    Откако сум на распуст понекогаш поминуваат и две недели пред да отидам.

Кај нас новата директорка е многу добра и нонстоп носи нови книги, се труди да носи писатели, да одржува поетски вечери ама посетеноста е многу слаба, дури се нервирам кога луѓето нејќат да дојдат. Попрво ќе идат да слушаат Аца Лукас или Северина во некој кафич, ете. |(

На Madonna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.351
    Јас минатата година се зачленив во библиотеката...200 денари гидишна членарина
    На лето си земам најмалку 10 книги и си читам ;)
    Земам книга и после 10 дена треба да ја вратам(толку е рокот за позајмување на една книга),а понекогаш се случува и порано да ја вратам,за 5 дена ја вратив претходната книга шо ја читав,а сега си читам нешто од домашната библиотека :P
    Во гимназијата имаме библиотека-кога сум во можност земам книга шо може да ми помогне околу нешто и така
    Не е се во шетање и одење во кафичи,Како рекле:Книгата е најдобриот другар... 8)

13. live.gona.willd

live.gona.willd Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    за време на училиште во месецот највише 2 пати...
    за време на распустот ретко многу ретко, бидејки имам и свои книги, а и тетка ми ми позајмува така да ретрко посетувам библиотека

14. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    120
    Во основно секој ден си бев таму ко вработена бев :rofl: знаев сите книги каде стојат обожавав да читам секогаш барав некоја интересна книга за читање но и во средно не изоставив читање на книги :D е после на факултет факултетските книги ми беа доволни по 200-500 страни па многу ретко читам некоја книга :D :rofl:

15. Milky.Way

Milky.Way Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    72
    Најмногу одам завреме на школска година, во училишната библиотека. Секоја недела по 2-3 пати одам и библиотекарката ми вика дека немала кои книги да ми ги даде :lol: :D Сега се зачленив во гратската библиотека и таму има поголем избор, така да се почесто и почесто одам. :lol: :lol: :lol:

16. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Па бавен читач сум и обично земам две книги и дури да ги прочитам :D ме фаќа еднаш на два месеци

17. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.317
    Допаѓања:
    28.930
    Што мислите за библиотекава Благој Јанчев Мучето - Струмица? Јас секоја недела наминувам и земам книги. Доста задоволна сум... И читалната кај е? Не сум прашала до сега. И да... Да не знаете некој број што им работи. :@ :emo:

18. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    4.030
    Во последно време ја посетувам многу често еднаш или два пати неделно. :)
    Супер е тоа што сега имам опција да земам 2 книги така да си зимам една за училиште што ми е и една слободна книга. :)

19. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    со години наназад не посетувам библиотека. додека бев основец и средношколец да ама потоа се што сакав да читам си купував и си правам моја сопствена библиотека :)

20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.217
    Допаѓања:
    162.739
    Во основно во библиотеката немало некој голем избор на книги па во Гратската библиотека бев редовна и ме знаеја. Редовна бев, секој втор ден, плус малку си идев и до читална (сега немам време за таму).