Мене ми беше срам да ти кажам ама у девети ни ова не помага. едноставно нема кај да го ставиш се е зафатено
е и ја така мислев ама не најдов ај мож ти повеќе среќа ќе имаш. Се осеќав ко слон качен на мравка леле кај се потсетив... патем дур се качиш нема ништо секси и возбудливо туку те фаќа една смеа и аутоматски го буташ у зимски сон другар му. .
Јас сериозна она ми се смее. Кога ќе дојде време ако не ти прска водењак земи ме со тебе ќе ти раскажувам (а)сексуални дешавки од бременост.
Леле па кога овој се исече на рака за крв да има ми текнува Меѓу последните што имам слушнато за црногорски кум (ова ми е дури смешно дека постои) а кај муслиманиве демек синот дур не бил присутен татково да се "грижел" за таа работа. Абе бог да чува свашта по свету.
А кај Македонците: Чаршав со крв да покажат. Жената е битно да е невина, или ако не е, да не е 'курва' која имала секс со повќе од двајца. Мажот да има секс со жената во брак, кога тој сака.. и да неќе таа, а тој да ја е*а, тоа не се рачуна за силовање. Да имаш секс само за правење деца... Има.. има бизарни обичаи и кај нашите.
Ејј каде го вие овој обичај кај македонците во денешно време? 90 посто не се невини и пред тој што се омажиле имале по 20 дечковци незнам многу е застарено ова
Ги има во некои места, сеуште.. Реткост се, но постојат. Исто како што се реткост и тие обичати што ги пишувате за Албанци, Роми, Црногорци...
Не викам дека и тука немало до скоро али верувам дека е искоренето, кај нив уште не е. А маж што бара невина во моја околина се уште не сум сретнала, некоја па да е невина до брак па ич, може ова во некое планинско село уште да има значење, а со напредоков на технологија ни таму не верувам...
Па 'невиноста' е поврзана со обичаи. До пред 70 години, се одело на блага ракија, се вадел чаршафот со крв пред сите, за да видат дека невестата е 'невина'. Исто и плодноста на жената била 'завиткана' со обичаи. Пред, не повеќе од 100 години, за време на менструален циклус, жените Македонки спиеле во шталата со кравите.