Биологија мразам !!! Поточно кажано ја мразам таа професорката, свиња отепана !!! Требаше да имам 4ка ама ме скорна и дека САМО ЕДНО прашање не знаев ми пиша 3ка БУМ!
Ги мразам сите тие природни науки, воопшто не ми одат.Ама биологијата посебно ја замразив поради онаа свињата што ни предава, намуртена фаца, ми се стемнува коа ќе ја видам.
Јас Биологија сакав и дури кога имав срање професорка (извинете на изразов ама неможев да ја сварам) и сега фала Богу, професорката по Био ми се срценце, и се што неможев основно да сфатам и ова другата не ни предаваше, ни пак кога ќе ја замолев ми објаснуваше, сега барем оваа се што не ми беше јасно ми објасна зошто многу си сакам Био и сакам се да знам од то шо треба. (и сакам да продолжам на факс Биологија, за профе)
Да не има некој случајно изработено проектна за БОЛЕСТИ НА НЕРВНИОТ СИСТЕМ? се е добредојдено , нека пише некој хумаан ако има ^^
ауууу предмет што најмногу го мразам незнам зашо досаден е и наставничката е таква,незнам никад со задоволство не сум учела биологија .Кога учам физика интересно ми е незнам зашо али биологија никад
^Се обидов во ЛП да ти објаснам се надевам дека ти помогнав. Иначе Биологија е еден од моите поинтересни предмети.
Кој ги знае прашањава ве молам, кажете ми ги. Итно е. Само овие ми останаа. Спојлер 1.На првиот кат во шумите живеат: 2. Бојата на морковот потекнува од... 3. Кое од наведените растенија живее на вториот кат во шумата (пример) 4. Габите според начинот на исхрана се: 5. Кое ткиво е сместено на врвот на коренот и во пупката? 6. Каде спаѓа кутикулата според местоположбата? 7. Ризомот е подземно стебло на... 8. Кое од наведените растенија има адвентивни корења? 9. Механизмот на фотосинтеза го сочинува... 10. Појавата на движење на растенијата кон изворот на дразбата е... 11. Кај гравот има појава на... 12. Цветови кои содржат и машки и женски органи се: 13. Какви се температурите во лето во однос на една шумска ледина? 14. Процесот каде што сите членови на заедницата имаат исти делови за опстанок на потомство подолг период е познат како... 15. Во што се претвараат пластидите кај листовите на дабот во есенскиот период? 16. Бојата на доматите потекнува од... 17. Ластарите, грутката, ризомот и луковицата се користат за... 18. Калемењето е бесполово создавање нови единка чии листови се собираат под дејство на... 19. Мимозата е пример за растение чии листови се собираат под дејство на... 20. Во кои области најчесто се создаваат кисели дождови? 21. Што е луковицата кај растенијата? 22. Движењето на растението предизвикано од некоја дразба со кое растителните органи се ориентираат во просторот и заземаат погодна положба за вршење соодветна функција се нарекува: 23. Кај кои растенија е важно присуство на вода при размножувањето? 24. Новиот организам создаден со полово размножување во однос на наследните особини е... 25. Задебелен корен има: 26. Сите реакции на растението на дразба се наречени: 27. Растењето на растителните ткива и органи се должи на: 28: Ткивото во плодот, семката, стеблото и коренот служи за: 29: Улогата на механичкото ткиво кај растенијата е... 30. Како се нарекува ткивото кај растенијата кое е изградено од клетки со здебелени клеточни ѕидови? 31. Каков тропизам манифестираат мустачињата кај тиквата? 32. Колку години се потребни за да никне растението бор? 33. Кои се задолжителни услови за никнување на семка? 34. Колку долго живее брезата?
Биологијата ја обожавам и со задоволство ја учам. За растенијата и животните не ми се учи толку, ама за човекот премногу.Класната секогаш вели:,,Ве разбирам хемија да не знаете, ама биологија не ве сфаќам.Да не ве интересира ништо за вашето тело, тоа е несфатливо." Мислам дека е во право женава.
Јас Биологија како предмет си го милувам ама наставничката не баш! Ми остави 4ка за на крај а на екстерно добив 5 Ѓавол од жена!
Ја сакам биологијата , ми треба за медицинава , а и општо за секојдневен живот. Треба да се има општи знаења А и проф. е супер
Здраво.Сакам да прашам нешто за медицинскиот факултет во Тетово.Дали конкуренцијата е голема за запишување на тој факултет?Дали може само 1 семестар од првата година да се студира таму и потоа да се префрли во факултетот во Скопје?Дали на префрлувањето имаат значење оценките од средно или само факултет? 100% ли е загарантирано префрлувањето?
Биологија ми е најомилеен предмет и премногу го сакам. Сега вака Дали некоја од вас има вежби за монохибридно и дихибридно вкрстување(Менделови закони)? На нет се отепав барање но нема..
Во сабота ќе одам кај моите, а таму ми се книгите од факс, па ќе ја побарам книгата генетика и да се обидам да ти помогнам.