Биохемиска бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pipi86, 20 јануари 2013.

1. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.802
    Реков на гак ради тоа што втор пат е таму правено

На emilijaem47 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.649
    Допаѓања:
    15.875
    Како разбра дека си бремена, мене ни на крај памет нема да ми текне бета да испитам, ќе мислам нешто трето (facepalm)

3. emilijaem47

emilijaem47 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    12
    Се јавив на матичната за преглед бидејќи никогаш претходно не сум имала крварење после менструација. Таа ми закажа брисеви за неколку дена и ми рече за секој случај да направам тест, направив прво дома два теста а после ми даде упат и за преку крв.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  4. livethelife

livethelife Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    201
    Zdravo zenski za zal sakam da go spodelam svoeto iskustvo
    1 neuspesno
    2 missed abortus
    3 biohemiska
    Po napravena konsultacija so doktorkata od koi imav 7 blastocisti so 4 AA kvalitet doktorkata mi vika deka odgovorot bilo vo toa sto embrionite ne mi bile dobri a oni gi ocenuvaat kako najdobri
    Ve molam ako moze nekoj da spodeli iskustvo kako postapil i sto bi mozela dopolnitelno da nalravam
    Ostanati mi se 2 embrioni koi ne sakam da gi rizikuvam sekoj zbor mi znaci
    Fala pozdrav

5. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.640
    Допаѓања:
    1.419
    Што имаш направено од испитувања? Мутации на тромбофилија, кариотик, имунолошки, торч, витамин Д???

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ivv7

ivv7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2017
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    23
    Дали после биохемиската, следниот циклус сте добиле порано или подоцна?
    Овулацијата месецов ми беше порано, фатена ми е и на ехо и со тестови и сега не знам дали да чекам до 28ми ден од циклус за да се тестирам или да направам порано тест?
    Немам голема надеж месецов ама ме копка :)

7. MaGi36

MaGi36 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    70
    Мене првиот циклус после биохемиската ми беше катастрофа ми доцнеше неколку денови па цела недела некој кафен исцедок па пак неколку дена ништо и ми дојде циклус најнормално. Причекај да не си правиш стрес беспотребно.

На ivv7 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.574
    Допаѓања:
    19.007
    Не дочекав прв циклус после биохемиска...ми доцнеше и добив две цртки :)

На ivv7 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.649
    Допаѓања:
    15.875
    Да ве прашам нешто одамна си размислувам, јас кога имав биохемиска направив прв пат бета со некој ден доцнење ми беше околу 70, имав бледа линија, после 48 часа паѓаше. Знаев дека е биохемиска.
    А се случува ли на пример убава линија црвена, бета на пример 300,400 и пак да се случи биохемиска? Дали само ниска бета е знак на биохемиска?
    Јас имам поинакво искуство со бета па ова ми е на мисла, дали прв пат кога испиташ и да е повисока може да дојде до биохемиска? Другарка ми вели дека само ако е ниска бетата тогаш..

Јас жар црвена линија на тест имав само со син ми со 10 дена доцнење, после тоа се беше бледа, и во глава ми останало ако е бледа пак е неуспешна а ако е жар успешна е. (facepalm)

10. Mama_na_Darija

Mama_na_Darija Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2026
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    103
    Јас имав мака бета и многу бледи линии.
    За успешна треба нели да се дуплира бета и со самото тоа потемни се линиите. Како расте бета така од ден на ден се потемна и потемна.

За висока бета и биохемиска немам слушнато, освен моларна бременост или мисед да не се до развие плодот.

11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.649
    Допаѓања:
    15.875
    Тоа знам дека треба да се диплира правилно, само ме интересираше дали кај некој со бета над 300 имал биохемиска.
    И кај мене беше ниска бетата и пагаше на наредниот тест. Инаку читам успешни бремености и со ниска бета која им се дуплира, сепак тоа е рана бременост. Којзнае веројатно нема правила. Гледам членка пишала со 900 бета нареден тест пагала, што значи не е гаранција.
    Секое тело приказна за себе.

12. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.801
    Допаѓања:
    9.790
    Прва бременост, позитивен тест. И неколку денови наредни линијата како да не менува боја. Не жар црвена туку како една иста боја цело време. На 10ти ден доцнење одам на гинеколог, вика не се гледа ништо во матка, да правиме бета. Бета околу 2000.
    Стравови 300, прво не се гледа ништо, бета висока, сомнежи за вонматерична итн.
    Ме фати викенд, понеделникот испитуваме повторно, падната на околу 500+. По 2-3 дена околу 150тина.
    Одамна беше, бројките точно не ги паметам, само окривно вака.
    Во секој случај ради фактот што не се виде плод во матка воопшто ми ја води како биохемиска. А со толку висока бета јас лично не би ја водела така ама нели има и постручни од мене.

13. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.390
    Допаѓања:
    2.449
    Да јас имав убава линија и бета 206 мислам беше.Сепак заврши со биохемиска.Моја пријателка имаше биохемиска со бета 900.Има успешни и со 30 па правилно се дуплирала.Така да нема правила

14. Karolina10

Karolina10 Нов член

Се зачлени на:
    8 декември 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, во петок направив тест и ми покажа две линии едната побледа саботата пак го повторив и се случи истото. Вчера бев на преглед и на ехо не се гледаше ништо според др треба да сум 6 недела. Испитав бета беше 685. Последен циклус ми беше на 6ти јули но циклусите никогаш не ми се редовни.Дали е можно покасно да е била овулацијата со тоа и покасно да се случило оплодувањето па затоа на ехо да не се гледа ништо? Некој да имал слично искуство многу сум исплашена.

15. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.390
    Допаѓања:
    2.449

На бета 685 не може да се види на ехо.Повтори ја бетата види дали расте.Ако не знаеш кога си имала точна овулација можно е да била покасна.Или повтори го тестот види дали линијата се задебелува

16. Karolina10

Karolina10 Нов член

Се зачлени на:
    8 декември 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Во петок пак треба да одам и најверојатно пак ќе испитувам, имам болки како пред циклус, но докторката вели спреден последен циклус не е возможно ништо да не се гледа на ехо, ми спомна за биохемиска и вонматерично и ептен сум загрижена.

17. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.390
    Допаѓања:
    2.449
    Бетата е ниска за 6недела.Ама и сама кажа дека немаш редовни циклуси.Не пратиш овулација?

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.649
    Допаѓања:
    15.875
    Кога ја правеше бетата? Повтори ја за 48 часа. Ако се дуплира во ред е, ако се намалува биохемиска ќе добиеш циклус. Можеби си имала многу доцна овулација.
    Од искуство ти кажувам, на почеток бетата е најдобар показател според тоа како се дуплира. Ќе знаеш на што си. Не секогаш овулацијата е точно на 14 ден. Јас сум имала и на 23 ден овулација.

19. Karolina10

Karolina10 Нов член

Се зачлени на:
    8 декември 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Вчера правев бета, во петок ми кажа докторката пак на ехо и веројатно и бета.

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.649
    Допаѓања:
    15.875
    Утре си направи бета

На Karolina10 му/ѝ се допаѓа ова.