Како разбра дека си бремена, мене ни на крај памет нема да ми текне бета да испитам, ќе мислам нешто трето
Се јавив на матичната за преглед бидејќи никогаш претходно не сум имала крварење после менструација. Таа ми закажа брисеви за неколку дена и ми рече за секој случај да направам тест, направив прво дома два теста а после ми даде упат и за преку крв.
Zdravo zenski za zal sakam da go spodelam svoeto iskustvo 1 neuspesno 2 missed abortus 3 biohemiska Po napravena konsultacija so doktorkata od koi imav 7 blastocisti so 4 AA kvalitet doktorkata mi vika deka odgovorot bilo vo toa sto embrionite ne mi bile dobri a oni gi ocenuvaat kako najdobri Ve molam ako moze nekoj da spodeli iskustvo kako postapil i sto bi mozela dopolnitelno da nalravam Ostanati mi se 2 embrioni koi ne sakam da gi rizikuvam sekoj zbor mi znaci Fala pozdrav
Дали после биохемиската, следниот циклус сте добиле порано или подоцна? Овулацијата месецов ми беше порано, фатена ми е и на ехо и со тестови и сега не знам дали да чекам до 28ми ден од циклус за да се тестирам или да направам порано тест? Немам голема надеж месецов ама ме копка
Мене првиот циклус после биохемиската ми беше катастрофа ми доцнеше неколку денови па цела недела некој кафен исцедок па пак неколку дена ништо и ми дојде циклус најнормално. Причекај да не си правиш стрес беспотребно.
Да ве прашам нешто одамна си размислувам, јас кога имав биохемиска направив прв пат бета со некој ден доцнење ми беше околу 70, имав бледа линија, после 48 часа паѓаше. Знаев дека е биохемиска. А се случува ли на пример убава линија црвена, бета на пример 300,400 и пак да се случи биохемиска? Дали само ниска бета е знак на биохемиска? Јас имам поинакво искуство со бета па ова ми е на мисла, дали прв пат кога испиташ и да е повисока може да дојде до биохемиска? Другарка ми вели дека само ако е ниска бетата тогаш.. Јас жар црвена линија на тест имав само со син ми со 10 дена доцнење, после тоа се беше бледа, и во глава ми останало ако е бледа пак е неуспешна а ако е жар успешна е.
Јас имав мака бета и многу бледи линии. За успешна треба нели да се дуплира бета и со самото тоа потемни се линиите. Како расте бета така од ден на ден се потемна и потемна. За висока бета и биохемиска немам слушнато, освен моларна бременост или мисед да не се до развие плодот.
Тоа знам дека треба да се диплира правилно, само ме интересираше дали кај некој со бета над 300 имал биохемиска. И кај мене беше ниска бетата и пагаше на наредниот тест. Инаку читам успешни бремености и со ниска бета која им се дуплира, сепак тоа е рана бременост. Којзнае веројатно нема правила. Гледам членка пишала со 900 бета нареден тест пагала, што значи не е гаранција. Секое тело приказна за себе.
Прва бременост, позитивен тест. И неколку денови наредни линијата како да не менува боја. Не жар црвена туку како една иста боја цело време. На 10ти ден доцнење одам на гинеколог, вика не се гледа ништо во матка, да правиме бета. Бета околу 2000. Стравови 300, прво не се гледа ништо, бета висока, сомнежи за вонматерична итн. Ме фати викенд, понеделникот испитуваме повторно, падната на околу 500+. По 2-3 дена околу 150тина. Одамна беше, бројките точно не ги паметам, само окривно вака. Во секој случај ради фактот што не се виде плод во матка воопшто ми ја води како биохемиска. А со толку висока бета јас лично не би ја водела така ама нели има и постручни од мене.
Да јас имав убава линија и бета 206 мислам беше.Сепак заврши со биохемиска.Моја пријателка имаше биохемиска со бета 900.Има успешни и со 30 па правилно се дуплирала.Така да нема правила
Здраво девојки, во петок направив тест и ми покажа две линии едната побледа саботата пак го повторив и се случи истото. Вчера бев на преглед и на ехо не се гледаше ништо според др треба да сум 6 недела. Испитав бета беше 685. Последен циклус ми беше на 6ти јули но циклусите никогаш не ми се редовни.Дали е можно покасно да е била овулацијата со тоа и покасно да се случило оплодувањето па затоа на ехо да не се гледа ништо? Некој да имал слично искуство многу сум исплашена.
На бета 685 не може да се види на ехо.Повтори ја бетата види дали расте.Ако не знаеш кога си имала точна овулација можно е да била покасна.Или повтори го тестот види дали линијата се задебелува
Во петок пак треба да одам и најверојатно пак ќе испитувам, имам болки како пред циклус, но докторката вели спреден последен циклус не е возможно ништо да не се гледа на ехо, ми спомна за биохемиска и вонматерично и ептен сум загрижена.
Кога ја правеше бетата? Повтори ја за 48 часа. Ако се дуплира во ред е, ако се намалува биохемиска ќе добиеш циклус. Можеби си имала многу доцна овулација. Од искуство ти кажувам, на почеток бетата е најдобар показател според тоа како се дуплира. Ќе знаеш на што си. Не секогаш овулацијата е точно на 14 ден. Јас сум имала и на 23 ден овулација.