Cudno i mene mi bese no ete clenkata rece 46.000 ama aj rekov mozi po neiskusna sum. Zato najubavo konsultacija so dr lekar.
Toa e veke spontan abortus ne e biohemiska i bi trebalo da te iscistat oti spored brojkata plod bi trebalo da ima. Ne mozi sama da se iscistis. Zatoa najubavo konsultacija so dr doktor.
Ova e veke mala brojka 45, se znae deka e biohemiska. No za 46.000 mislam plod treba da se isfrli. A sledese ti bhcg na sekoi 2 3 dena pravilno se duplirase?
Nemashe dupliranje odma padna za 3 dena na 2 kade pak povtoriv i beshe 2 mislev prvo deka e do labaratorijata i zatoa pak povtoriv
Јас не те разбирам. Овој резултат што го објави не е 45.600 туку е 45.6. Воопшто немаш добиено од мај месец?
Site mi rekoa se citalo 45.600 ne nemaam voopsto pred 1 juli imav slabo krvarenje 1 den kafeno i nisto povekje
Jas ne ni pomisliv na bremenost ne se nadevav mislev deka e od kontrast koj go pravev vo maj na 29ti i zatoa bev na gin koj me.prati na beta i togash pokaza deka imalo bremenost koja posle zavrsi i od togash nisto
Ne ne toa ne se cita taka tuku e 45 zato ne zbuni ti. Togas si imala biohemiska tocno, pocekaj do krajot na mesecot ako ne ke ti prepise doktor apcinja i ke ti dojdi bez griza.
Мене со со првата биихемиска прокрварев на 27 хцг а со втората на 8 хцг види ако не прокрвариш до крај на месец појди на гинеколог да те види па да ти даде апчиња за да добиеш
Како студент имав пролонгирано крварење некој 15-16 дена, се јавив на итната на гинекологија и ок ме прегледаа ми дадоа нешто да испитам. Случајно средувам дома и гледам резултат, испитано бхцг и вредноста <25, а референтна 6.1. Ништо не ми кажаа, апчиња, капки и јави се на контрола. Сто години поминаа од тогаш ама претпоставувам станувало збор за биохемиска. Еве ме, здрава, права а не сум ни знаела
Баш така. Одам на прва контрола по породување на гинеколог. Нова матична докторка, ме качи прво на стол да ме види вагинално. Викам имам и епизиотомија. Дига глава, медицинско лице си? Викам не. А па значи имаш познавање,стручно ми се изрази Јас на форумов прв пат го сретнав овој поим. Ете нешто сум научила.