Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бисерчиња

Дискусија во 'Дете' започната од Ariel, 29 јули 2011.

1. clock.pot

clock.pot Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    335
    Брат ми: *го дува носето* ааа, ЖУТИЛА!
    Сестра ми: ммм, сигурно бактерија ти е!
    :rofl: :rofl: :rofl:

На QueenElena и Papillon.Papi им се допаѓа ова.
  2. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    малава отвара пакетче и вујко и ја прашува да каже све што има во пакетчето...вади едно,вади друго ја прашува вујко и кое што е,и зима на крај чоколадо со ориз и вика што е ова,
    Малава: чоколадо со грашаааакк :rofl: хахахах

На eloves, Twinkles, Elennaa и 3 други им се допаѓа ова.
  3. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.455
    Кој ке ме пресмее, ако не братчето :rofl:
    Мајка ми вели : Леле кутрето ама се извалкало што било надвор и неубаво мириса морам да го избањам веднаш. А братчето нешто слушнало, нешто не и вели : Јас сабајле се бањав, многу убаво мирисам. Не мирисам гадно и несакам пак да се бањам. Немој да ми измислувате муабети. :rofl: :rofl: :rofl:

На IronLady, eloves, nevermet18 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Се собравме кај јатрва ми со децава и пуштаме песни и они играат,пеат....и доаѓа на ред песната - Далеко си од Ивана Селаков и Аца Лукас сите пеат како што треба на јатрва ми помалото пее место Далеко си -Коцинале коцинале :D

На Twinkles и silk им се допаѓа ова.
  5. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Значи како малечка сум била многу глупава.Ве предупредувам преглупава. :tmi:
    Памтам како малечка цело време го прашував татко ми што работи.И секогаш истиот одговор "мајстор за сјалици".Абе уживале да се зезаат со мене.И така еден ден во градинка не наредија во круг и почнаа да на прашуваат што работат нашите родители.И доаѓаат до паметњаковичот тако звани Голден и ме прашуваат:
    -Голден што работи мајка ти?
    -Забарка е мама.
    -А,татко ти?
    -Тато е мајстор за сјалици.
    Леле кога почнаа сите да се смееат а,јас ифрит љута како може да ми се смеат.Па кога почнав да ги вреѓам сите деца па плаченката кога ја удрив памтам и наставничката ја подбрав. :rofl: :rofl:
    Се до ден денес ме зезаат за ова,па мислам ваква бандера како мене нема да се роди. :nod:

На IronLady, Someonespecial, eloves и 8 други им се допаѓа ова.
  6. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    469
    Кој е цар на животните?
    - Слонот.
    :rofl: :rofl:

7. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    На сестра ми и купивме нови чизми... Одиме накај дома, и кажува: „Абе овие кинезиве се учеле да не ги креваат горе палците од нозете?!?!?“ :^) (А тие лајнерите нејзини беа кинески и по сплескани ги направиле) :rofl:

На QueenElena му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.437
    Допаѓања:
    34.410
    внук ми кој денес беше на прошетка во Скопје, му се јавив демек да го прашам што ќе ми донесе од Џамбо а тој
    - Па, тете, овде ништо нема како за тебе...
    И му викам јас, да дојдеш да те видам кога ќе се враќате и ми одговара
    -Оооо, овде во Скопје е мнооогу жешко, јас сум испотен како тато кога ќе си дојде од работа не можам да дојдам, и плус сега кај тебе е темница а во Скопје е ден
    :D :D :D

9. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Ова најтазе од брат ми. :lol:
    Седиме и тој дека штеди пари и му ги бројам.
    -И овие пари останаа.
    -Овие се странски пари ____.
    -Eпа супер кога ќе одиме во Странија да си купам нешто
    :geek:
    Се послав луѓенца каков талент е на сестра му се метнал дефинитвно си го има тоа плавиот ген во главата. :!: :rofl:

На IronLady, eloves, Umbrella22 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Седиме пред некој ден кај баба ми со братучедка ми(која инаку има 8 години,и од 4 години знае кои се ГНР и членовите ги знае по име),и на телевизија пуштено тоа емисијата со Вучич(баба ми гледа),како и да се вика.И сеа нешто демек музика,па да ја погодиш која песна и од кого е.И се јавува некоја,поле музика нели,и и ја пуштаат онаа Муштулук од Харис Џинович и сеа женава вика песната е Муштулук,а пеачот незнам како се викаше.И овој и вика ај малку помош да ви дадам и и вика Обично носи шешир на глава,а кога не носи шешир има врзано марама.
    А малово си игра нешто и само се врти и ко од пушка: Ексл! :rofl:

На IronLady, Someonespecial, Umbrella22 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Сабајлево ми го направи денот посебен внук ми :) .Се будам како и секогаш и го гледам седи мирен во дневната ,мајка ми нешто готви си муабетат за мобилни телефони :tmi: (имав еднен флаер земено .. ) .И јас додека да прашам што прави ,од нигде никаде ме праша кој е тој мобилен Iphone ? :^) :rofl: .Му одговорив дека нема таков мобилен ( и бидејки бев завртен накај кујната ) ми текна да го зезам,велам iphone е шпорет :D .Каква тажна фацка направи :l: :rofl: ,битно дете од 4-5 год знае за iphone само незнаел кој модел е и дали го има во каталогот ]:) :lol:

На IronLady, Umbrella22, zalosna и 2 други им се допаѓа ова.
  12. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    6.710
    Седиме така на работа вчера се чадиме од досада, и слушам само '' Можи една вода?" (детско гласче). Се вртам никаде детево, не се гледаше од шанкот :D Го гледам и му давам вода, и колегава му вика "Една вода е 50 денари " И детево прекина да пие вода една тажна фаца шо напрај :worried: :( и му вика "Ме зезаш??" :worried: . Абе срциња се :inlove:

13. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.455
    Талентот на дада :D Ме влече цело време игра да сум му играла и му кажувам дека неможам сега ке гледам x factor. И тој целиот во прашалници : А даде што е тоа макс фиктор? :rofl:

На IronLady, Someonespecial, Ketrin.Moon и 3 други им се допаѓа ова.
  14. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Братучед ми ме гледа правам плетенка и застанал до мене,има 3 години и ми вика дада цо плавис? И му викам плетенка,и после 15тина минути ми вика дада ја кога ке пораснам кога ке бидам голема дадичка и мене ке ми правиш плетенка,важи?И му викам ама ти ке бидеш голем батко не дадичка.И ми вика не не јас дадичка како ти бидам. :rofl:

И зошто се ме повтара вечерта миевме заби ,и ме гледа мене ја држам косата на една страна,и он на истата страна фатил едно малечко праменче од косата и ми вика и јас држам,да не се намокри косата. :rofl:

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Како мала, не сакав да јадам спанаќ. Постојано ми викаа:
    - Елена, јади спанаќ, има железо во него. Елена, железо има во спанаќот, јади. Елена, јади спанаќ, има железо во него, а железото е многу здраво.
    Главата ми ја онодија со железоно. И после некое време, мајка ми седната на тераса, го чисти спанаќот. Јас сум земала лупа и го барам „железото“:
    - Мамо бе, доста лажете, тука нема никакво железо, види ама е еластичен листов, цел се мрда. :D

И еднаш, додека братучед ми бил во веце, јас сум влегла. Сум почнала да викам, по баба ми:
    - Бабооо, Кико* моча со дрвцеее. Кико моча со дрвцеее! А зошто Кико моча со гранче? Што му е? Зошто така? Зошто Кико моча со цревце? :D

И после реметење на секоја собиранка.
    - Со што моча Кико?
    - Со дрвцеееееее.
    :headbang:

На IronLady, Girl-Rabbit, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  16. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Јас кога бев мала измислив нов збор за КорнФлејкс - крцки.
    И сега ми е чудно да кажам „Мамо, направи ми КорнФлејкс со млеко“
    Не знам, се навикнав да велам „крцки“.

Сега, кога ќе размислам, има малку логика тоа со новиот збор.
    Сигурно така сум ги нарекла бидејќи се крцкави (имав навика да ги јадам бев млеко; навиката не ми е целосно искоренета).

На Twinkles, Snow-Star и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  17. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Ова е од братучед ми. Има 2 години и многу сака да си игра со играчка Мини Маус и ми вика „Даде а сам Мини Маус“ (јас сум Мини Маус). Јас му викам „Ама ти си машко ти си Мики Маус“ а тој луто „Неееее Мини Маус“ и му викам „Абе ти си машко или женско?“ и ми вика „Џенско“ (женско) :D

18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.440
    Допаѓања:
    91.719
    Пред некој ден внук ми беше на чување кај нас. Надвор почна да врне и малиов излегува, ја затвори портичката од тераса, ја затвори влезната врата од дома и ние се прашуваме што се случува. Излегува мајка ми по него и го прашува - Зошто затвори? Не сакаш надвор?
    -Бабо вее снег, студи, брзо дома! И трчанката накај огнот да земе дрво да стави во оган :rofl:

19. mentalist.mk

mentalist.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    92
    Оваа случка е од многу одамна, сега се сетив на неа. Братучед ми мал јаде чоколадо и ми вели: „Земи даде“. Велам: „Не, јади си ти“. „Земи“. „Не“. „Ама земи даде машко си“. :tmi: :D

На Stories, Arthur, eloves и 4 други им се допаѓа ова.
  20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :D :D