Малава моја ме гледа кога се шминкам и знае да ги земе четките и да си замислува како се шминка Пред некој ден доаѓа до мене и ми вика. Мама кога ќе бидеш во небото јас ќе ти ги земам шминките... и штиклите исто Малку ме исплаши ... И викам ..кога ќе пораснеш мама ќе ти купи шминки.
Имаме едно гумено магаре за скокање и прееска Сергеј кажува... еве ги очите, еве ги ушите, еве го ку*ето, а покажува на опашката. И јас му викам то е опавче не е ку*е. И ок ајде опавче е После 2-3 саати ајде да мочка пред спиење и седнува на нокшир се гледа долу и ми вика Мамооооо јас мочкам со опавчето. Мама се плеска по чело и од шо се смеев неможев да му објаснам пак ќе го дозбунев скрос
Син ми врзува по три - четири зборчиња . Прееска имав малку работа па го замолив да и го задржи шишенцето на сестра му додека завршам јас . Ми вика : " мами , дадам , дада , диде ? Пие дада мемо ? " ( Мами , да и дадам на дада шише ? Да пие млеко ? ) Велам да буци ,сега мама ќе заврши и ќе и дава а ти ќе си играш . Само ич не ме слуша кога му велам дека дада му спие и треба да е маалку потивок , бидејќи ќе ја разбуди и таа ќе плаче ,е тогаш е уште побучен . Пред некој ден усисував дома и решив да го исплашам ( инаку не се плаши од ништо , па ни од усисивачот ) му викам : " ако си немирен ќети го собере мама ку*ето со усисивачот " ме гледа и ми вика : " нема мама добеде бувето " . Некогаш го разбирам веднаш , некогаш морам половина час да дешифрирам што е и како е дода - коса , и ред други работи кои немаат благе везе со зборот кој го кажува и предметот кој го покажува
Хахахахахаха кога беше помал јас имав слична ситуација со климите. Шетаме надвор и по куќите и зградите го гледа оној надворешниот дел од еркондишните и ми вика "ете телевизор". Јас му објаснувам дека тоа е клима, не е тв. Наредниот ден дома покажува на телевизорот и вика "пуштиме климата". И јас кога му реков дека сега тоа е телевизор почна да писка, да се лути П.С: Уште се чудам каква сличност виде меѓу климата и телевизорот...
Hahaha sin mi sega vo oci mu pagaat solarnite sistemi(paneli) na kukjite. Stom zabelezi,i vednas prasanje selduva : ,,mamo,sto se kacilo na onaa kukja?,, Ne znaev kako da mu objasnam,a i da mu kazam e premnogu mal. I mu kazav samo deka tuka ima topla voda Sledniot den na tatko mu,pominuvajki na istoto mesto,mu veli : ,,Tato,na onaa kukja e ,,golemata voda,,(on povrzal so vodata od letoska na odmor) ,,Da si ja doneseme i nie na nasata kukja?,,
Максим вика мама мама папа,јас се чудам што е тоа за чао си вика тао и ми го носи телефонот и уствари сфаќам дека папа била пепа прасе по негово Папа,се згазив од смеење
Хахах и ќерка ми така ја викаше Папа порано,сега ја вика пасе,седнува пред тв кога почнува и кажува -Пасе,џоџ,мама,тато,џорџ и е омилен,ги имаме сите плишани само мама прасе ни фали
Вчера мојов мочко ме изнасмеа. Ко божем ќе се успиваме он разигран 100 на саат. Викам ај ќе легнам на кревет и ќе глумам дека спијам. И ете ти го синко доаѓа до мене и ми шепка мама, мама и зема ме нишка на кревет Го ѕиркам со едното и ме фати жива дека не спијам па ми ги стави папучите на кревет и вика мама пакики ајде (демек ајде мама облакај патиките и да играме )
Син ми по ново гледа чучу тв на јутјуб , па и пее : " Дони , Дони , е папа .. ( Џони , Џони , јес папа .. ) " Прво се чудев што му значи ова , ама после ми текна , а кога сака да му пуштам ми вели , мамоо туту тебе тути Немало струја и мајка ми му кажала дека од ЕВН ја прекинале стеујата . Цеел ден ебн , ебн , ебн ..
Vnuk mi na vozrast 3g mu vikam ajde broi do 5, i izbroja ubavo i mu vikam a od pozadi znaes da brois i se vrti so grb ii pocnuva 1,2... Sin mi isto na taa vozrast da vidam kako ke reagira i potpolno istoto go napravi . Se skrsiv od smeenje
Се изнасмеавме дома Синко водата ја вика гока.. и си играше со вода малку во чаша и го испрска креветот и таков викна иииии гоканоооо (уствари водено) хаахаха 1ипол год има
Malava moja polna e so biseri. Bratuced i Mario kaza glupost, opcu i ovaa mu se vrti "Maiooooo tamotaaaa e!" I vikam Ilijana ke ideme kaj doktorkara da ti pravi disi disi? I taa kako od puska : pacam! Ke placela i vistina placese. Isturi smoki na zemja i jas nalutena i vikam sega da te karam? Da te udram po gazeto? I so zalno lice mi vika : vini (izvini) umna umna! Vleguvame vo prodavnica i vika zdavooo na prodavackata, ovaa ne ja slusna, pak malava zdavoooo ovaa ne ja slusa, koga i vikna zdavoooooooooo! Se iznasmea zenata! Na slava kaj majka mi, tetka i ja vnela kaj gostite i ovaa i se svtela :Kafe! Videla deka nemaat kafe pa da im svari hehe inaku koj ni doaga na gosti taa vednas vika :kafe! 1g i 8m ima.
мојата малечка е две години и ни дојдоа гости со машко бебе кога мајката да му смени памперс на бебето мојава мала застанала и гледа кога го виде к...то веднаш почна да плаче и вели... НА БЕБЕТО НА ДУПЕТО ИМА ЦОЦКА.
Пред некој ден малата ме изнасмеа Доаѓа и ми вика- мамо те сакам Јас- и јас те сакам, а ти колку ме сакаш Таа- до 100
Пред неколку дена ми вели син ми: Сена пиши. А бидејќи некогаш многу брза со зборувањето, не го разбирам и јас му реков Ама не те разбирам оф што ми зборваш. Вчера малку забави и ми рече Весна пиши. А Весна се вика неговата прва негователка што најмногу ја сака од сите негователки, таква е мила жената. Весна му пишела - да, имаат мала табла и таму ги подучва колку што е доволно за нивна возраст.
Пред некој ден ми дојде во соба внук ми ( 4 години) и додека јас прередував некои работи ми вика: Ти имаш две папуци. Го прашувам Што? Тој пак, Имаш две папуци. Го прашувам какви се тие две папуци а тој ги зема двете кеси со памук и ми вика Две папуци имаш. Тогаш сфатив на што мислел, на памук или по негово, две памуци, множина. И го поправив. П.С. Не беше настинат.
И мојата така, си трча по соба и си бае јас што велам дони, дони, папа, а а и јас ја слушам. Таа пак и додека ми текне еее а сабајлево како ме изнасмеа. Ја лулам на раце и се изморив и и велам, ај после пак, мама стара е се измори. И таа се врти и ми откачи МАМА ТАЛА БАБА
Итути пиуатоуот Превод : исклучи го аспираторот . Син ми на прабаба му . Додека се разбравме 5 саата ни требаа