Доаѓа и го клевети другарчето: - Мамо, да не му даваш веќе бонбони на Б**** оти си ја турна сестричката! Јас: - Ок, не му давам. Ама тогаш и тебе не ти давам оти и ти ја тепаш твојата сестричка. Се замисли малку: - Па јас не ти ни тражам! (ова налутено оти сам се зафркна).
Одиме по улица и гледаме залутано бебенце што оди накај нас.Мм го гледа детето и ја зафркава малата. Мм: - Пиле да го земеме ли детето? Малата почнува скоро да плака и вика: - Неее, оно е малку машко
Оди да полни вода од морето и се враќа кенкава.-Мамо тоа бебето сакаше да ми го земе пиштолчето. Бебето е дете колку неа и е голо. -Кое бебе пиле? - Тоа со к••ето Гледа куче како на @FreeMind и вика: - Ееее мамо лисичка мала
Јас му велам Давид ајде да јадиш. Што сакаш да јадиш? Давид: Дада ам мама мама е коко. Еве цел сат го прашувам и само тоа повтара и иди да ме каса. Јас бегам и интересно му е.
Н: Мама, мама затвори очите имам изненадување за тебе Ј: По кој повод изненадување? Н: еееее оти ти е РОЏЕНДАН
И големиот ми ги брка гостите. Малово само ќе чека да седнат за да ги испрати. А големиот после некое време вика - Вие уште ќе се седите?
А мојов е малку покултурен,му вика на комшијата Ајде дедо Ратко испиј ја ракијата,и оди си,да одам внатре малку да погледам цртани
Вчера си облеков фармерки онакви сини обични и една кошула бела со сиви тенки линии, а со Ева ќе излегувавме во паркчето околу зграда. Во салонот имав црвени рамни чевли извадени пред шкафчето, од претходно што бев на работа и реков ќе ги облечам тие кој ќе барал други. Ги облекувам и Ева ме гледа и ми вели: Овие не ти одговарат бе мама (Во право си беше девојчето )
Во модниот свет на малата не одговараат На 2 год.ако ме видеше малата средена ќе кажеше "а каде ти вака дотерана"прекрасна си
Македонско-англиски речник Мама клај ми ги пижамите со лејдибагот (бубарама) Мама ја сакам маицата со јуникорнот Мама ај намачкај ме санскрим Сакам собата да ми биде во пинкова боја
Внук ми има шест години и беа на гости кај нас минатата недела Миевме раце во вц и ми вика : вие тето када имате? Како се бањаш во неа сама или со тетин? Има место овде за двајца. Јас: (едвај да не прснам да се смеам) сама се бањам а вие во туш кабина како се бањате? Тој :И ние сами, толку собира кај нас И уште едно прашање : а тето ти се бањаше денеска???
Мојов не беше баш така фин како помал, имав некои другарки на гости, он се крие позади врата цело време и вика "ајде бе мама кога веќе ќе си одат овие"