Изводи бесни глисти и стално и викам "ќе паднеш и ќе плачеш" Денес и реков само "ќе паднеш" И ми враќа "Ќе паднеш, ќе пачеш и ќе помине"
Ја однесов денес на роденден, и кога дојде момент да го даде поклонот не сакаше да го пушти кесето бидејќи имало и чоколади, па мораше една чоколада да извадам да и дадам на неа за да го даде поклонот со другите чоколади.
Се изнасмеав тогаш. Ама и гостинот не замери. Децава не се љубители на гости. Особено не сакаат кога гостите ќе заседнат. Знаат да речат - Кога ќе си одите? Ми се спие.
Сара што брои медо за да заспие? Sheep-ки. Тато, сакам играчка.. Па нели имаш, нели машина купивме? Да, ама само една играчка имам. Е како една, а пеглата? Ако да купиме 3 сакам да имам. Мама кога ќе биде Сара, ќе седи позади у седиште, а јас ќе бидам голема и ќе возам. А тато? Тато напред ќе седи. Сакам да одам надвор. Не може сара топло е. Ќе ставам капа и наочари! Или другата варијанта: е може, како неможе. Вчера бара сладолед, и викам не може, не си јадела. Добро тебе ќе ти купам. Од пуста желба за сладолед посака помфрит. Јадеше и одма накај продавница. Мамо сега може да ти купам сладолед. Не сакам Сара. Ама јадеше копичина може сега сладолед Ако ми текне уште нешто ќе допишам... многу се и ги заборавам.
Мајки не е за темата муабетот, ама дека претходно имате пишано за Рома и Дијана и сличните од Јутуб, дали знаете како да ставам забрана за гледање, пример на сите клипови т.е на целиот канал Дијана и Рома?
Многупати пробувам да ги блокирам ама не можам да најдам опција. Влад и Никита ми се така-така, ок. Ама овие Дијана и Рома ич не сакам да ги гледа.
Тргнавме за да одиме во веро, надвор пред зграда децаи нормално нејки да дојди во веро. И викам Ајде Надја да купиме нешто и ќе се вратиме, а тааѓи одговара " Остај немора да одиме шо ќе трошиш пари да си поседиме тука" Исто пред зграда зборуваат со другаркаи и таа и кажува " мене мајками кога си дојде од работа ми донесе боенка" а Надја и враќа " еееее мене мајками ми купи шуруп за имунитет "
Мојата е занесена по нив, и само глупости збори од што ги слуша. Преплавен е јутуб од нивни клипови, јас не сум успеала плеј листа да направам со забрана на одредени канали.
Мојава па ич не ги сака. А стварно се никакви. Не знам дали ви улетала роденденската забава на Настја?! Арно не сака мн тв да гледа инаку мн би се нервирала.
Ми го гали стомакот, и пошо најново и е членувањето, муабетот оди вака: “Ајјјј на дадата убавото бебето” Има и: “На дадата убавото мачето” “Мамо,ти си мајката на децата” за неа и бебе си кажува. И кажувам,кога ќе биде ладно и дома ќе имаме елка, тогаш и бебето ќе се роди. Изненадено ми вика “И каде оде?” Викам па тука со нас ќе биде, вака како што си лежиме јас и ти гушнати и бебето ќе биде, и него ќе го гушкаме. “Добооо, и в’ате пак у мешето” Не,нема да се враќа, ќе си го растеме,галиме и шетаме. “Неее, јас сака да се в’ате у мешето, нече биде тука домааааа”
Бевме во маркет и јас земав бикчиња за мене. Ги гледа и вели: мама бикчиња ли се тоа? Да,да За тебе? Да А за што ти се, па ти немаш брада да се бричиш
Хаха ме потсети Сношти мм се избричи и замина на работа, а детево не го виде, а и навикнат е почесто со брада да го гледа. Сабајле зачуден му вика - татоо, кај ти е косатаа? зошто немаш коса на лицето? - тато, то е брада, се избричив - зошто, ај стави си ја пак
Пред некој ден играше со внуците од золва ми. Дури денес му текна и ми вика "мама Пепе ми рече добра ноќ" "Кога ти рече" "Вчера, вчера, вчера, вчера" (демек пред неколку дена) Нема осет за време и сѐ му е вчера или утре
Мажот ми се избричи после долго време и го крева синко да го баци и синко почнува да вика: аај то убо тата, мамааааа тата неа кака ( и ми покажува дека татко му нема повеќе кака на лицето) Го избацува
Ми се налути, ме испрати у друга соба со чао мамо и ми се исплази.... Јас си отидов у дневна и ете ја доаѓа. Мамо, може да те бацувам? Може! Мва мва мва.. извини мамо.. Извинето! Е сеа може да одам кај баба.(да оди на гости кај баба и)
Цртаме форми и ми вика " мама ти нацртај триаголник, јас ќе цртам ЦРКАЛИ ( со акцент) ( мислеше на кругови од англиски цркл )