В кола се возиме јас носам наочари за сонце и ми вели: -Мамо извај ги наочарите да видиш колку сум убав
на одмор мм облекува купаки и излегува од тоалетот и дора вика :леле мамо видиии,тато се укакал и гомцето му отишло напред ечеше цела вила од што се смеевме
Веќе реченици врзува. Преку ноќ почна 2 год и 2 недели. На секој збор додава бе. Многу е интересна. Не бе, да бе, ете бе... Секаде одиме заедно, посебно со точакот ( имам седиште за неа) и кај јас, таму таа. Вчера росеше, а требаше да одам кратко до продавница, па ја оставив дома. Ме гледала од прозор и наеднаш викнала:- леле мама мотана, забоље ти земит ( леле мама смотана ме заборави мене- сеуште за себе т вели ти) . Утрово од 6 е вредна, ја заспива и храни куклата. Доаѓа во кујна ме тегне за рака и вели: доди мама помози. Загаве бебето, пачи ика (дојди мама помогни ми, заглави бебето плачи Рика) Не знам од каде некои зборови. Ние не ги користиме, а ќе ги каже. И многу е интересна што секој збор И е на место. Еве моментално носи ќеса подврзана со стегачи и вели мама отољи кесата взана е. И ја отварам И вели:Аља мама бе. (Фала мама бе)
Се заиграл во соба сам и слушам: Хеј ти мораш ручкаш Не Еве ти палачинка крем Не Еве ти банана Може ....
Не сакам да раѓам бебиња пошо таа врвката не ја сакам. Која врвка Сара? Таа тука и покажува на пуперто. Од кај ги учи работиве да знам само.
Моето сеуште не зборува ама ситуација која ме насмеа, му дадов палачинка место да ја јаде фати пархетот да го брише
Многу сака цвеќиња да мириса. Многу драматично повлекува со нос, па издишува ааааах. Проба да скине цвет ама и се скина само пупка. И објаснувам дека тоа е мала пупка и дека ако ја ставиме во вода, по некој ден ќе се отвори голем цвет, па ќе може да го мирисаме. Застана, се замисли, па дигна маичка покажа со прст на папок и целата среќна и возбудена извика - ете пупиии! Демек имала и таа пупка на стомак, мислејќи папокот, кој си го вика пупи. И така сега ме тера на секое да и го мијам стомачето со вода и чекаме пупи да и расцвета.
Мама ај да си играме, јас ќе возам кола а ти ке бидеш полицај. Ајде мама.. Ј: Го сопирам и демек брзо вози, го прашувам па каде толку брзате, и пред некој ден сте имале казна за брзо возење, сами ли бевте во кола? С: Не, не бев сам, со женската бев Ј: Е каде бевте со женската па толку брзавте С: Па бевме да и КРСТАТ име (одиле да ја крштеват)
Го гушкам вчера маж ми, и она љубоморна ми вика “мамо дојди” Викам чекај малку да го погушкам татко ти само и ќе дојдам ни вика засрамена “ццц Боже божееееее” -Мамо сакам дедо да ме донесе со неговата кола дома, не со нашата *На дедо колата нема регистрација, да ја однесе во полиција да ја регистрираат и ќе може да те вози -.... (ќути и се замисли некоја секунда) Па мамо ма, како Че оде до полицијата ако нема легистација?! Не може да оде, че го калат! Или тлеба на дуга кола да стајме в’вца и да го влечат дедо до полицијата! Ај излажи ја де
Во возиме во кола и син ми вика: Мама види го овој големиот смачкар... Јас во прашалници??? Смачкар??? Да бе оној што мазни улици, како се вика.. Смачкар нели На камион со ваљак мислеше иначе од мал си измислува нови зборови за работи кои не знае како се викаат
Доаѓаат сестра ми на гости и другарка со детенце Ева. И седнала мојава до сестра ми и не си игра со малата на другарка ми. И и вика сестра ми... Ајде тета оди играј со Ева, па за тебе дошла, а она и вика: па и ти дојде за мене Итрица мала хахаха И уште едно Ја зимам од градинка, ми покажува цртеж на кој ме нацртала мене И и викам, аууу па која ми е оваа блуза во риги?? ААААА таа нова ти е Некоја блуза од иднината
Сабајле го спремам за в градинка. Мамо денес е неделааа не одам во градинка Не сине четврток е ќе одиш и зина да плачи Аааа нејќам в градинка
Мама мама мама... Видов друга жена кај тато во телефонот... Мислам дека е заљубен во неа му прицна срце...
Седи на маса и јаде, му паднало трепка на масата од неговите очиња. Иии мама дој б'зо, на некој му паднала веѓата, дој ф'ли ја.
Ќеркичката 5 год: - Мамо ај да си играме фризерки. Викам ајде. Јас и таа фризерки, а куклата клиентката. Божем доаѓа куклата и јас велам: - Повелете, каква фризура сакате? Викам еве ќе ви направи колешката… А ќерка ми цела нервозна ми вели: - Абе мааамооо, јас сум фризерка, ти си колешка Шетаме некни со мм и малата низ плоштад и јас велам ај накај паркинг преку Жена-Парк. А таа целата зачудено… мислиш Луна Парк
Во фаза е каде што го интересира англиски и сака да зборува Ј: What's your name См: .......(кажува) Ј: How old are you? См: I'm not old, I'm new
Колата ни е бела боја и се што ќе видиме бело е на тате. Сабајле трчка во парк, летаат пеперутки и се развикал на цел глас: Мамоо еден куп путки на тате