Малово 4 години е и на тв нели само политичариве на сите канали по цел ден ги даваат и му пуштиле Зоки Поки да гледа нешто поучно. Се јавувам и викам што гледаш мило и ми вика Золан Заев. Крај. Треба да се забранат политичариве додека се будни децава.
Во неделата отидовме на плоштад да гледаме златно славејче на тоа билбород на телеком и чекаме да почне и малава више и се спие и вика дај дома да одиме ова не почнува и нели ти ми рече да не одиме во гужва ке фатиме колона вирус(корона вирус)А еве еден од вчера нели даваат пак тие рекламите за втор круг избори и она седи и гледа и ми вика мамо шо е тоа гадонацалнак на опина абе 15 минути се смеев
Одиме на гости и нели сите деца се се по мајките , а моја обратно по татко и . И пријателката ја прашува : Нина кого повеќе сакаш мама или тато? Нина : Па наравно ТАТО !! Нина : Мама извини и тебе те сакам , ама знаеш тато повеќе Сите се згазивме од смеење. И таму каде што бевме на гости имаат бебе . Таа цело време по бебето. И пријателката и вика ајде Нина , нека ти купаат бебе и на тебе , веќе време е . Нина : Ма како да не ! Мама не се занесувај , стан со 1 дете не ни даваат , а не па со бебе
Малава нешто раскажува ама така неверојатно нешто беше и јас и викам: Сара, да не сонуваше ти ова случајно? И брат и вика: Па она не знае што е тоа сонување! Знаеш ли ти Сара што е сонување?! Сара: Па да, да ДРИМУВАШ нешто
Едно детенце на каса во маркет Пазари со дедото (детево 4г некаде), па му вика продавачката на каса: Да ти го земам јас овој дедо, може? Детето: Аааааа не, неможе, тој е на баба
Поголемиот доаѓа и ми вика "мама сакам да се капиме" -"мама сношти се капеше, денес не мора, ајде утре" -"ама мама, не се капев, само се тушев (туширав)" Ние запаѓаме од смеење, а тој сериозен "ама не е смешно, зошто само се тушев" Го однесовме со малото, поголемиот во градинка ама запнале да одиме со тротинет, добро ајде, само да нема драми Се враќаме и пред нас еден човек метеше лисја и малово сериозен, па и намуртен му вели "чичко, тогни (тргни) се да поминам, јас сум со титинет" Јас го карам да не зборува така, човекот си се насмеа и ми вика "па добро во право си е детето" Уште една со малово Мм лежи на кревет и гледа филм, а малово скока околу него, вришти, се смее, на глава му се качи и овој го кара доста веќе оди играј си. И малово се намурти и му вели "тато, јошто викаш, ајде гедај си цотанче таму" ( да си гледал цртанче) Ова најтазе, инаку со малово еден куп смешки има шо не можам ни да ги запамтам сите, ко навиен е
Ми кажува внук ми (2ипол години) дека не сака да се бања, бидејќи мајка му со ТУШЕРОТ (тушот) му ја миела главата а тој не сакал со тоа
Гледаат смешни видеа на тв со мм двајцата и малава вика: Леле види го глувчето! Син ми: Не е тоа глувче, тоа е ХАМСТЕРЧЕ Му давам на син ми вилушки пластични и беа проѕирни и вика: Леле какви се овие вилушки, НЕГЛЕДЛИВИ
И викам на ќерката: значи не можам да те поднесам. И таа (веднаш) враќа: Еееее па и јас не можам, ама шо да прам ти му си жена на татко ми. rofl:
Ми вика на мене и на маж ми денес ке одите у школото на гасање(гласање) Многу сака да гледа Зоки Поки и беше епизодата со крадецот и она вика мамо што е клацед(крадец)
Една баба дојдена на гости, а тазе фенирана со кратка коса (од фризер кај нас) и малава доаѓа од градинка и влегува и ја гледа и и вика: Што ти е ваква косата нагоре Роденден и беше (вчера 4 год) и баба и дедо и дадоа пари и госпожа си ги собра во новчаник нејзин каде што имаше нешто ситно, две три 10ки и една 50ка И земав јас парите од баба и дедо и ги заменив со други... Доаѓа со плачење кога приметила и ја убедувам дека тие се парите И вика: Ама неее, тие беа жолти и поголеми
Дете така ги научи бројките 500 и 1000 со парите, на почетокот викаше од црвените сакам. Лани ова време ќе излегувавме чаршија и дедо му му вика дојди да ти дадам пари да си купиш кока кола, вади 100че, а дете вика а не сакам црвена.
Си збориме нешто со ќерка ми и во муабет и викам: И ти кога ќе пораснеш ќе си родиш бебе. А не мамо, јас не правам глупости ко тебе. Супер ми е вака
И мојата не сака да пораснела а ние да сме остареле Од бисерите поврзани со тема бебе "Мама ај пак венчајтесе со тато за да родите бебе" "Мама сакам да имам две сестри. Ти да си најдиш нов маж, тато друга жена, и сите ќе си живејме заедно" "ко ке имам сестра сакам да се вика Надја. И велам неможи ти се викаш Надја. Е добро тогаш Наџа нека е на српски . "
Леле исто размислуваат. Изгледа генерациски им е тоа И мене ме прашуваше мојава зошто не сме правеле свадба пред да се роди брат и, а за неа сме правеле Исто еднаш мм дојде ме гушка и она се уфрлува : еее полека вие двајца. Вака ако продолжите уште едно бебе ќе ни даде дедо Боже