Надја кој сакаш појќе мама или тато? Надја: Паа... Прво сама себе се сакам, па и мама и тато и баба и другата баба и дедо и вујче и рибити, и канаринецот
Не е баш бисер ама мора да го кажам Кога почина свекор ми, го земавме со мм да му објасниме и му кажуваме расплакани дека дедо веќе го нема, на што тој ни вели: Е не мора да плачете де, еве деца си имате малце чудна реакција беше, со оглед на тоа колку беа поврзани. Ама еве, почна да го бара почесто (Избришете ако сметате дека не е за тука)
Одиме во соба кај неа за да легне да спие и креветот го растуриле со брат и, цела постелнина и ќебе на куп, ставено на креветот и вика: Леле мама види креветот ама ми е БУШАВ Изгледа она сфатила дека бушаво = растурено. Зошто некогаш сум и рекла бушава ти е косата, некогаш растурена ти е фризурата
Пред недела дена ќе и испитуваме мокрача и нормално не успеав да фатам па остана чашката така. Туку прееска додека се туширав ја грабнала и ја ставала меѓу нозе и вика моча моча пшшт
Се запна да одиме да купиме трамболина и и викам ама немаме плата земено немаме пари мислејќи дека ќе ја излажам, а она ми вика мамо имам јас во касата моја земи од таму
Одам бремена да поседам кај моите. Собата што беше моја сега е на сите, кој има потреба спие таму, ама на внук ми 4 години, му викаа цело време дека е негова за да сака да седи таму кога ќе оди на спиење. И мајка ми ме прашува кај ќе спиеш во која соба? И ја викам во детска. И внук ми од таму се меша во муабетот, во мојата детска? И јас му објаснувам му викам ама тоа е заедничка детска, ете сега јас ќе спијам, па друг пат ти ќе спиеш. И ми вика, ама ти со тоа стомакот кај можеш сега да легнеш на тој мал кревет? Како ќе се вртиш? Срце теткино
Мм кога им се радува на децата ги прашува кој ве направи толку убави?Си одговара сам тате. Сега големата толку време го слуша тоа и го прашува: -Тато со што матријал ме направи ти? М: -Со најубавиот . Ќ: - Тате , јас мислам со најнежниот кога се допирам по образчето е многу нежно.
Мама како влегов во твојот стомак? Па татко ти те стави. И после? После ми порасна стомакот тоооолкав и се роди ти. Неда на баба и: Бабо, оној ненормалниот татко ми ме ставил во меше кај мама и и пораснал стомакот тоооолкав и морале да го сечат за да ме извадат. Ненормален еден Мајка ми: да бе бабе стварно е ненормален
Син ми многу сака да слуша песни од Јордан Митев т.е си ги пушта на тв и преферира песните од концерт да се и со внимание ги следи ,незнам дали ќе станува народњак весељак убав на мајка ,последно му купивме кавал бараше ,и уште еден куп музички инструменти. Па така ја нашол песната милионерче ја слуша и после пее ... фрли едно момче имаш милионче
Од братучетка ми малиот кога стрина му била трудна се доближил до неа и рекол ти си лоша злобна многуу.Ѕвер си. Кога го прашеле зошто така и рекол одговорил па зошто го изела бебето затоа и е во стомак инаку како се нашло таму. па ја прашал како ќе го извади циркус се децава.
Се научи да оди во продавница сега скоро сама дека близу ни е и сабајле ми вика: Сакаш лижавче? - И јас викам па сакам.. Какво сакаш? Паа, какво имаш дај ми.. Дај ми пари и ќе купам, има во продавница од сите..
Јадеа тостови и малата оставила парче и го зимам парчето да го изедам и си викам на глас и што сега, нели на диета бев (а не ми се фрлаше)... И таман да гризнам ми вика синко: Дај ми го мама мене, за стварно да си на диета
Недела и е ден за хамбургер. Купуваме денес и го јади и ми вика (сеуште е во филм да зборува српски) : "мама.. Па ово је нешто божанствено лепо"