"Мама каква боја е небото?" - Сина "Ееее, не. Облачна е боја, види" "Добро утрооо" - Софи темно е надвор, не е утро "Добро темнооо" ^ Како да збуниш дете несакајќи
Ова ко на син ми другарка една, полна е вакви бисери. Да не биде без ич. Вчера маж ми упорен да го однесе во спална да спие а он сака со брат му да спие и го носи по стоти пат и љут се симнува од кревет и му вика на мм Мш таму! Со покрети на раце со се!
И мене еднаш ми се налути и ми вика Иди у ќоше да си седеш, јас зачудена цела ја прашувам Од кај го научи ова? И ми вика Мачето седи така.. Јас кога ја бркам мачката низ соба ѝ викам Оди си у ќоше у куќичката...
Мм праи палачинки во вид на срце - Оти мене праиш срце? "Оти те сакам" - Аааа мама не ја сакаш, неа круг праиш Се бања, и ѝ се примочува - Јас тука пуштам вода "Како тоа мислиш ќе пуштиш вода во кадата?" - Малку моч, и наполнам кадата многу - Оооо мајче, колку убаво ме бањаш
Тешко издишува и прашува: А ние кога ќе имаме едно бебе? Јас: од каде ти текна сега тоа. Таа: Па ти знаеш дека јас сакам да имаме две бебинци, едно машко и едно женско. Јас видов во аптеката кога бевме дека има едни апчиња кои треба да се испијат за да се има бебе во мешето...
"Јас не сакам јадам, не сакам бидам дебела и волкот изеде" - Шо? "Црвенкапа изеде волкот оти била дебела и вкусна, да дааа" - Ок... Не е така приказната. "Јас така сакам биде" - Шо праевте на балет денес? "Вежбаше и учеше и гледаше балерината " "Јас тато многу сакам" - И татко ти те сака, до тебе е кажи му "Не кажам, лута сум" ^ Типична жена - Зашо му се налути на татко ти? "Јас сакаше правам друштво веце, а он рече не. Јас сакаше кажам нешто" - Шо сакаше да му кажеш? "Не знам, заборавив"