“Чита“ тодлеров енциклопедија за океани, листа листа и иде на еден кит со отворена уста и вика: Јеје кокава ибааааа, коку гоема уста имаааа..., го прашувам А што прави рибата со устата?, мртов ладен ми одговара Го амне бате!
Играат еден куп деца надвор, седнати си копаат во песок, и мали и зема лопатка на другарка на сестра му и девојчево му ја тегне. И ја имаш ќерка ми "Не го закачај мојот брат. Он ми е брат, никој не смее да го закача, само јас смеам".
Jas: Зошто толку ме нервирате, не сте мирни, сакате ли да умрам ? која ќе ви биде мајка после? Ќерка ми мртва сериозна, па што знам еве може тетка Еми ( другарка ми )
Доаѓа ќере и ми вика мама може да ти шепнам нешто, викам може.. и ми вика јас те сакам тебе повеќе од тато ама немој да му кажуваш да не се растажи и да не се налути па да плаче. После пола саат иде кај татко и и му го кажува истот дека го сакала повеќе од мене ама да не ми кажувал
- Зашо не ми родиш една Маша? "Зашо ти си Маша ама не си свесна" - Не, ја бев Маша ко бев мала, сега сум голема и треба бебе Маша Му се јави на комшијата да си порача работи од продавница - Ако ми купиш сокче , ќе те сакам повеќе од Х " А ако не ти купам? " - Аааа тогаш Х ќе ми биде омилен, извини - Х Ми вика дека сум бебееее " Зашо те вика бебе? " - Па зашо плачаааам.. како бебе. " Ќе одиме на село, базенот ќе го полни чичко Х " - Ти не слушна дека таму има мечки во планината? Сакаш да ме изеде некоја и после да нема Софи? " Мами, мечките може да се исплашат од тебе ко ќе вриснеш, не се секирај " - Аааа ајде да одиме да јадеме мечкииии - Фала шо ме роди. " Немаш гајле мами, и ја сакав да те родам " - Зашо веќе не сакаше да ти бидам во мешето? " Зашо ти беше време да се родиш " - Пааааа па па па требаше да ме оставиш да пораснам вака голема па после да ме родиш. " Ај нареден пат " - Ко ќе бидам пак бебе? " Аха " - И да ми купиш лего коцки за ко ќе се родам!!! - Ми падна пластелинот " Земи го ако ти паднал " - Ми падна во на мачето устата " КАЈ ПАДНА??? " - Па ја се шетав и мачето мјаукаше и немав шо да му дадам и му дадов пластелин " Живо е мачето уште? " - Да, многу сака пластелин да јаде.... - Многу се нервирам значи " Зашо бе мама па сеа? " - Оти тато не си ги стави патиките во шкаф, а мене ми викаш цело време " Ама тато пак ќе излезе затоа " - ТОА НЕ Е БИТНОООО, Јас се нервирам
Одиме как докторката.. Докт: Теа за што дојде ? Теа : Јас кашлам како мотор Докт : како така Теа како мотор ? Теа: мама пушти му на докторката како брчи мотор
Вчера ми става топка под маица и вика ајде мама плачи и јас се преправам дека плачам и она ја вади топката и вика ете ја сестратаа излезе. 2 год и 9 м опседната е со трудни жени од на пепа пиг мајка и
Завчера пред спиење: Дете: мама, вечерва не сакам ништо да сонувам. Јас: добро мило, зошто? Дете: епа вчера сонував неубав сон, сонував дека сум сложувалка. Јас: каква сложувалка? Дете: голема и не ми фалеше ниту едно делче
Паѓа во трчање, станува и вика - Нема гајле, не боли Ние често и го викавме тоа за да не го сфаќа страшно паѓањето.
Ќерка прднува и вика: Ууу тоа од бобот е мама( така го викаме кај нас). Ај види на Тему дали има нешто да ми порачаш за затнување на газето да не прдам?!