Јас: Маме ај собери играчките види колку е расфрлано,среди малку...ај Таа: Ааа,ти сакаш само да лежеш,а јас да ти помагам,тука има деца мора да се работе, иди во друга куќа кај што нема па лежи. Од кај и текна муабетот кој ја знае, мислеш по цели денови лежам само.
Лелеееее... Јас денес на големиот му реков Среди малце додека седиш дома и човекот викнал другар и средувал со него, му рекол Ај дој да ми помогнеш треба да чистам, не можам сам.
Ја и кажа на Софија да си ги собере оти ќе и ги фрлам а она ми одбра кои играчки може да ги фрлам, а кои да не ми текнало
Јаде лубеница - Ова ми личи како кола. И паѓа лубеницата - Мама, колата напраи сообраќајка, сега ми личи на скршена кола.
Малава кога ќе и речам да донесе нешто или да направе нешто, вика: аа да не сум ти јас на тебе помошничка, не може така
Досадно му е понекогаш и бара фудбал во најжешко да оди, откако не дозволувам веднаш плаче. Мм: Леле тато знаеш ли колку се слуша надвор што плачеш на сила? Син ми : Е што сум ти јас крив кога не си направил добра изолација на куќата
Ј: Стани татии не ти лежеш мама леже. Мм: е оти не јас? Ј: Ти одеш ногу бавно мама б’за се тчее. И покажува како сум трчала по дома Душа моја
Ми ќенка, ми цифка, ми плачка и му викам Добро што те боли сега, ај кажи? Нито не ме бои, жото да ме бои? Пие вода само! Мама види како кокам (скокам), како јајче (зајче), и мајко му стварно како зајче скокаше.
Пред некој ден на телефонот гледаше не знам тоа каде имаше лизгалки се за деца како некој парк и ми вика сакам да одиме таму и ја прашувам каде е тоа мама? И ми вика Битола. Од кај и текна Битола никогаш и ја немаме спомнато не дека е тоа таму ама ете и текна за Битола.
Остана дома со баба му бидејќи користи мерки за топлотниов удар а потоа ќе користи одмор па му се фаќа 1м да не оди во градинка и вчера со мм возбудено му викаме Абе кој нема да оди во градинка еден месец? Мртов ладен ни одговара: Мајио!
Мама ти имаш две цицки оти имаш две бебиња нели? Јас: Даа една е на Х, другата на Y A кога бев јас бебе една голема ли имаше само? На крај морав да и објаснам дека сите имаме по две гради.
Маж ми му прска на големиот прополис а тој ќенкав, лигав и не дава вика се лигави, малово залетано од дневна Што му паиш на детето, пути го на мија!
Мојата еднаш ми лепна дека ко ќе била голема ќе имала цицки ко на тетка Х а не ко моите, мали биле. Ќе и се насмее генетиката у фаца ко ќе порасне осеќам
Срцки се бе. Мојата сабајле ме праша кога ќе била матурантка Викам ранооо е, уште 14 год.да поминат па тогаш. А невеста кога? Е затоа па ептен е рано. Ама јас си имам избрано маж од градинката. Ако викам чувај си го за кога ќе пораснете. Ама мама,па мош нема да е убав тогај он. Убав ќе е како нема,а ако не ќе најдеме поубав ќере. Само нека раснат така безгрижни.