Граматиката од ќерка Ми носи шишенце за правење балони од сапуница - Ајде му дувај на детето балонцина Ајде викам, на кое дете
Малово оди со татко му да мијат заби пред спиење, а веќе збеснат, бидејќи малку му помина времето за спиење и ги слушам се потскараа со татко му во купатило, дека не седи мирен за убаво да му ги измие татко му забите и доаѓа во соба и ми вика: - мама, јас знам зошто е тато таков (демек зошто се скарале) - зошто? - епа мама, му се спие
Земи изеди една банана, колку да си кажам дека си јадела денес - За да ти биде мирна душичката? - Ме сакаш? Те сакам бе мама - Епа дете сум ти, како да не ме сакаш.. - Ќе ја дојадеш бананата или треба несакајќи цела да ја изедам? Оди мочај и на спиење - Чекај да си поседам малку на ова столчето, види го какво е - Неседено.
Леле оваа ко на син ми другарка, алапача. Ги возев накај нижо музичко таму мај месец некаде и гледаме реклама за ова спортските олимписки, пишува Спортски олимписки европски младински игри, у тој смисол нешто и девојчево мртво озбилно вика Лелееее колку придавки....
Онаа недела ме прашува малата што правам за јадење, ѝ викам леќа. А она: Кој јаде леќа на 40 степени?
Не фати дожд и ми се направија со капки наочарите. Ми ги брише со прстиња и вика: мамо мокри ти се наочарите, јас ќе ти помогнам, ете ќе поминее
И ги масирам ноџињата и ми вика Мама ти треба да бидеш масажерка оти многу добро мирисаш! - Оти добро шо? Мирисаш ноџиња. Оооо масираш ноџиња.
Решен маж да успива дете за дремка, а дете абер нема од спиење. Легнати на спална Маж пее: нани, нани детенце 2 секунди подоцна Ќерка: стани, стани детенце, станува и си заминува низ врата
Малата ме прашува дали може да ѝ пуштам цртани, јас ја прашувам какви сака, а она ми вика Еее шо мора ти да знаеш какви
Седевме во кафич и до нас седеа девојчиња и на цел глас ќерка ми ме прашува мамо зошто девојчињата имаат цицки.
Уште еден бисер/изјава од денес. Се шетаме низ маало и во една куќа постара жена со ножици обликува жива ограда. Дете од ко од пушка - Бабата стЛижела тЛева Жената си се насмеа, јас се помислив дали стрижење е правиот израз или ко Шенка и Ѓаол Ванус, да почнам дебата, стрижена е, косена е, обликувана е
Сестра ми се јавува пред некој ден и ја прашува ќерка ми: тета зошто ти викаат мама и баба? Ќерка ми: затоа што се глуви
Види баба како јадам јас моковчиња, мама ми дава моковчиња исто како Маша и Медо то даваат на Јајко моковчиња