Реди дете коцки на едниот крај од собата, јас пред Тв барам што има. И некој филм со сцена на раѓање на бебе, при што нели почнува да плаче бебето. Ќерка од другиот крај се јавува: Ајде мама гали, гали, бебе не плаче
Ја зафркавам малата да ми донесе вода, а она ми вика: јас да не сум ти помошничка на тебе? Прво гив ми мани
Бебе 12м.. Станува сабајле отвара очи ме гледа и демек плаче гласно - глуми плачење (а спиевме на кревет јас, она и сестра и). И и шепкам тивко: шшшшшш спие даде, не плачи... и ме гледа и она ми шепка тивко: Цицеее?? Ах викам дете бре, ќе те ручкам какво си слатко и става рака во уста: Папо папо папо
Станува бебе како ретко кога расположен и ми кажува дека е гладен, му викам Ајде мама сега ќе јадеш гравче, на тоа одговара Не пак гавче, не сакам пак да јадам гравче (ко божем секој ден грав да јаде), сакам ова да јадам (и покажува на крофните). Мислам дека така слатко одамна се немам насмеано.
Заспива, а претходно имаше дискусија за цуцлата и му зборев дека он е голем и дека не му треба, дека бебињата мали цуцаат само и ми вика: “мама ти менко дете, јас бем батко, ти немИш цуцу.” Ова немиш, имиш на гевгелиски не ни е јасно од кај го вади, немаме корени од таму.
Жива музика во блискиот кафич синоќа, повеќе 'држење и урлање на микрофон отколку музика и малата вика - Мамо зошто лудуваат луѓето во кафичот
Пружам алишта на тераса и иде инспекторот мој да провери што правам. Марио: Мама чо павиш? Пужаш ајишта? Мама: Да мама, пружам алишта, да бидат чисти зошто ти многу ги прљаш. Марио: И Медо пужа ајишта, Маша многу пја
Славиме трети роденден и другарка доаѓа со бебето 8месеци кое јас го зимам (воедно трудна и цело време се збори дека ќе дојде ново бебе итн) Како што си игра син ми јас одам накај сите деца и он застанува цел видно шокиран и ми вика - МАМО излезе бебето