"Мама јас не сакам да остареш, сакам да си ваква секогаш, ти си наша најубава мајка, и кога ќе бидам голем ќе ти купам перница, за да можеш повеќе да одмараш и да спиеш!"
Си брбори нешто низ дома и сам си вика, ај да си земам едно пиво од фрижидер. Отвара фрижидерот и пак сам си вика, може и Нана (сестра му) ќе сака, да земам две. Се појавува во дневна со две лименки пиво. Од социјално ќе ги земат двајцата
Седиме во дневна нешто ја прашувам за во градинка и од нигде никаде му се врти на татко и и му вика: Ќере: Тато види мама какви нозе има. Тато: е какви нозе има? Ќере: убави како на прасица.
Дур памтам да пишам, сега беше Седиме на кревет и седат со брат му, ми се врти и ми вели: Шо пајш сиско (цицко) леле зајдов кај му истекна нз, а мн сака да ме фаќа меѓу гради, тоа му остана од ко го одбив ко утеха и многу пати Сакам сиска ќе речи и се смирува така
Кога гледа тв му викам уште 15 мин и го гасиш тв и одиме да спиеме. Само што стана од дремка, седи на стол ручаме и вика: - “мама сакаш ји гедаме мако визојо цетан, само пајсе минути и посе спиеме” ама со фаци убедливи со се.
Мама ке одам да се купам - не сакам купам неее нее Мама јас не ти - не мама купа, никакоо ( и таков став зазема си прстето исправено како јас кога го карам за нешто и му викам никако ) Морам косава ми е засмрдена веќе - не мрдена ти, убава си Оди не го изеди цел
-Maрио спиеше ли денес во градинка? -Не, Адам ме вејвјаше? -Што? -Ме вејвијаше... -Те нервираше? -Да! Големиот му вика на малиот Бате, Адам ако те нервира пак да ми кажеш да идам да го исплескам! Малиов, душата најдушлеста, Неее, Адам е дугајче, не го испескај...