Јас поспана: Сине, ајде гушни си ја лисичката и да спиеме сите. *му подавам плишана играчка* М: Уатафак ова не е лисичката. Не сум горда, ама.. Појма нема тој што значи уатафак, ама така на точно место го стави Јас го користам, очигледно пречесто.
Цело лето поминуваме покрај еден празен плац и куп ѓубре фрлено таму. И јас, срамота е да се фрла ѓубре, не треба така, ѓубре не фрламе ... И вчера шетаме со ќерка, на скроз друга страна ама пред нас на некои 30тина метри одат деца и едно фрла по тротоар , остаток од мандарина. Стасуваме ние и почнува ќерка - ЗастЛамота, не фИЛаме ѓубЛе. Не е убаво така. Супер викам дете, лекциите бар ги учиш во теорија.
Се спремаме утрово за во градинка и на телефонов мој излегува некоја постара слика што сум го сликала големиот како седи кај него во соба и собата позади него е баш чиста и сите играчки собрани. И ми вика дете - мама, кој ни бил тогаш на гости? Очигледно мисли дека чистиме само за пред луѓе
Си муабетиме рандом и го прашувам: Ј што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш? Одговор како од топ: Татко! Значи да се спремам за баба од порано.
Мојов "мајстоЛ" бил Му вика сабајле учителката, кај си бе лепотан он ни две ни три: "Не сум лепотан, мајстоЛ сум ја" не посмеа сабајлечки
Јас: Х, сакаш да правиме вафли? Х: Дааааа, вафлички... Јас: Што треба да земеме? Х: Мешалник Јас: Вадам миксер, вадам сад за мешање Х покажува на садот и вика еее тоаа е мешалник