Мислам дека нема врска со градовите. Во секој град има убави и не убави девојки. Но не е добро да ги делиме луѓето поради изгледот.
Нормално ќе ти се убави битолчанките кога се средуваат 5 саати пред огледало за да прошетаат низ единствената им улуца во градот каде можат да бидат видени ,а тоа е широк сокак.Немам ништо против, ама во ниеден град во Македонија нема да видиш девојка во 11 саат наутро со 3кг шминка и 20цм потпетици како во Битола и тоа не секоја втора туку секоја.Се средуваат да бидат видени.
Секој град си има своја убавина, која можеби луѓето од другите градови не можат да ја распознаат. Еве на пример Битола за мене е многу убав град, а Широк Сокак ја дополнува таа убавина и никој не може да ме убеди дека тој не е ништо посебно. Напротив во ниту еден друг град во Македонија нема такво место каде луѓето ќе излезат, ќе се напијат кафе и ќе се сретнат со голем број пријатели и познаници.
мене струмичанки ми се како циганки во скопје живее пола македонија, тука ќе сретнеш најмногу убави девојки битолчанките не се ништо посебно и градот им е преценет
Секако дека се убави и битолчанките и струмичанките но сепак според Евлија Челебија(патописецот светски) најличниот народ во Македонија е тој што гравитира ококу градот Штип и Свети Николско(каде што има и најголемо потекло од населените војсководци од времето на Александар Македонски). Според тоа што сум го видел во Македонија, мислам дека Евлија не е многу далеку од вистината.
Многу глупи малоумни муабети вртите. Јас сум од Битола и да, се дотерувам кога ќе сакам не оти сум од Битола туку оти така ми се сака. А денски по штикли на 20 цм немам никогаш излезено. Не туку генерализирајте. Во секој град има секакви.
Ako ne mozi nekoja na stikli od 12cm da izlezi, toa e zaradi toa sto ne znae da odi na stikli. Jas stikli si sakam i denski koga izleguvam ponekogas znam i takvi od 12 cm da nosam. Stil si e stil, skoro site devojki od 20 nagore nosat stikli za izlegvanje od najniski do najvisoki.
Ne sum nekoj golem patriot vo dusa,tuku samo sum realna sekogas,eve sega gi citam nekoi postovi i mi se povrakja iskreno !!! Demek ne cinel shirok sokak,pa koga sme piele tamu kafe sme zamisluvale koj znae kade se naogjame,pa devojkite bile ubavi oti stavale po 3 kg pudra wtf???? Eve jas sum Bitolcanka i ne nosam stikli od 20 cm,ne se sminkam napadno,i ne se smetam za nekoja od onie bitolcanki koi vi bodat oci na vas,i jas sum od krv i meso,kako sekoja Skopjanka,Stipjanka i mn drugi!! Bitola e grad so bogata arhitektura i istorija,shirok sokak e prekrasen,sekoe kjose od nego krie svoja tajna i zagatka,na vremeto Mustafa Kemal Ataturk imal zabraneta ljubov so devojka po ime Eleni,kaficite se prepolni i denje i navecer,ednostavno ima shema ete sekoe leto prepolno e so stranski turisti...Bitola ima maana samo sto nema dovolno rabota da im ponudi na mladite i toa e. Eden pozdrav do vas koi ja plukate Bitola i velite imalo seljaci mnogu,ke ve zamolam da ne ja slusate mnogu Jelena Karleusa bidejki gledam ve zarazila so terminot seljaci Pobogu smesni ste,sum bila vo sekoj grad od Mkd i nikogas ne sum se izrazila kako vas !!
Еве за некој месец сум на свадба во Битола. Сакам да ве прашам како одат феизерките со цени за фризури па и да ми препорачате некоја што не зема премногу скапо. А со оглед што не го знам градот да биде на некоја полесна локација.