Битолчанки одам накај Битола и ми се пријаде топено сирење од Буре. Ми дава два локали Пица Буре и Вино бар Буре и не знам кој е правиот. Сум јадела само во Буре Охрид и не знам кај се наоѓа во Битола. Фала
Двете се од ист газда Вино Бар Буре е тоа на плоштадот Магнолија накарши кафе Централ а другото подолу од кафана Корзо нема шанси да го промашиш Кај и да јадиш нема да згрешиш
Бевме веќе, ги видов и двете ама времето не беше убаво за седење надвор со бебе, па јадевме во Шумски фенери (таму бевме сместени). Многу беше убаво и таму ама баш се потсетив на оној вкус од Буре и сакав таму. На лето, здравје.
150 ден е и се вади на железничка, само носи си мала слика од тебе и мислам треба лична карта. Мислам дека не треба индекс затоа што е за млади, не вели стриктно за студенти, но ако сакаш можеш да си носиш за секој случај.
Едно прашање до битолчани,вие што живеете во населбата Мал Париз во кое основно училиште учевте? Коле Канински???
Zdravo bitolcani, edno prasanje vo vrska so Sushi Haus Bitola , dali uste raboti? Napraviv istrazuvanje pa zakluciv deka toa mestoto na Solunska 224 se izdavalo, pa mi bese prasanjeto dali se zatvorija ili se premestija na druga lokacija?
Дали некоја институција ќе го собере лиглево ВИДЕО: Момче со палка демолира автомобил во Битола Коментар од Фејсбук: Видео: https://twitter.com/i/status/1406187587409268736