4 баш од таа страна на факултетот поминува на секои 40 минути, види дали има истакнат возен ред на станицата, порано на сите имаше, ама на стока народ ништо не им трае.
Препорака за хотел во Битола со базен и спа? Или само базен? Освен Епинал бидејќи моментално им се реновира спа центарот
Чупиња предложете некоја што добро средува веѓи само да не е горниот пазар пошто ми е далеку и не ми е исплатливо ич да одам до таму, некоја в пазар или околина на широк сокак, Фала
Da ne znaj nekoj za transportiranje na mebel so kombence ...takvi raboti... kade ima vo Bitola da se viknat luge , i po kolku se naplakaat ?
Научете битолски: Битолски мини речник за гости, посетители и добронамерници во Битола! Чупе - Девојче Стило - Пенкало Чакмак - Запалка Сабасаба - Рано наутро Поќе - Повеќе Чактисва - Сфаќа, разбира Одма - Веднаш Оти - Зошто Матуф/Дида - Луд Аџеле - Итно Апансас - Изненадно Набафтана - Згора преку Такуѓере - Исто како Усул/исав - Осет Зијан - Штета Љуфна - Промаши Шубе - Сомнеж Стипса - Стегнат за пари Форес - Стрвност Од немукает - Од негрижа Инкер - Малер Крлешка - Лулашка Шуќур - Фала богу, конечно Кркма - Шишка Терсене - Комплициран Заваритенџере - Некој што е изгубен во времето и просторот Чакати - Пари Бучкуруш - Хаос Дупнимандало - Итар,Шегаџија Режало - Острилка за моливи Стрижење - Потстрижување Пајнца - Чинија Јанглаш - Се користи кога некој не е во право ( Јанглаш си ) Ќенеф - Полско WC Збоктисано - Преку глава Дрндлест - Зборлест Муфте - за без пари Уљандисан - Изнервиран Џам - Стакло,Прозорец Билии - Џамлии Ексик - По ѓаволите Ѕунѕурки - Лампиони Му се бендиса - Му се допадна Пердиња - Завеси Парамана - Безопасна Ќуљавка - Книжна ќеса за сончоглед, фишек Шанкуре - Некој кој глуми дека е физички јак С'кл'дисва - да биде загрижен Шпринки - Трегери Кабадаја - Боем е малку за Кабадаја.
Само значењето на Инкер не го знаев, сите други значења ги знам, инаку 90% ова се турски зборови и Ексик во буквална смисла значи недостаток, ама кај нас е присвоено како да значи По ѓаволите или проклетство, во таа смисла
Да не оди некој на 2бона и Слаткар на 23ти на Ракометно, да сака да ми прај друштво? Не ми иди никој па да си прашам овде
Здраво Ве молам препорака за убав ресторан за ручек и кои места би можеле да ги посетиме во Битола? Фала
Хеј... По ова прашање има сосема доволно пишувано во темата: https://forum.femina.mk/threads/Ноќниот-живот-во-Битола.33816/page-5#post-6244396 Но каде и да одиш ќе ти се бендиса пошто Битола е жива и убава во овој период!
Здраво здраво , дали можи да споделите искуства свои или туѓи , како сте стигнале до работа Битола без искуство за истата , како баравте , како најдобро да се пребарува и слично и како да се биди одбран од толку кандидати ? П.с Ве молам без банални одговори *преку врски* , зошто тоа нема да ми помогне, бидејќи не ги поседувам истите .