Nitu ednas ne dobiv. Ne se sekiraj se slucuvalo da ne se dobie rezultat. Bitno si rodiv zdravo, zivo bebule. Redovno na skrining I pregledi I toa e.
Јас имав таква бременост. Не правев пренатален ама читав дека може дна од плодот што не се равил да пречи т.е да ги измеша резултатите и дека се препорачува 8 недели после губењето да се направи пренатален. Ако немаш години и индикации од ехо консултирај се да не си направиш стресови за џабе.
Бремена сум 6+3 бев на гинеколог. На прегледот докторот виде едно бебе со срцева реакција и една празна кеса по што констатираше дека станува збор за близначка бременост. Во 8ма недела имам закажано повторно преглед да видиме дали во празната ќесичка ќе се појави нешто или не. Може ли некој поискусен да ми објасни нешто околу ова? Прва бременост ми е и доста сум исплашена.
Vanishing twin се вика бидејќи близнакот што не се развива исчезнува односно се апсорбира најчесто без негативно влијание по другото бебе. Празниот сакус ќе се гледа на ехо уште некоја недела, пред целосно да го снема.
Јас имав искуство каде што едниот сакус не се развиваше.Кај мене поради други причини го изгубив и другото бебе.Ама не смета на плодот што е добар, само да знаеш дека ако правиш нифту тест ќе треба да правиш 8 до 10 недели да има поминато одкако е утврдено дека нема срцева реакција кај едниот плод.Затоа што може да ти даде погрешен рез или воопшто да немаш рез.Тоа ми го објаснија во Систина пред да правам тест.Ако кај мене немаше срцева реакција 6 недела и некој ден ,тестот го правев 16 недела.
Pochekaj malku, mozno e da se pojavi srceva i vo drugiot sakus. Jas imam bliznaci i bea so razlika od 1 nedela. Prvoto eho go napraviv pokasno kaj 8ma nedela i dvete imaja srceva, no merea 1 nedela razlika. Ili ke se pojavi srceva i ke imash bliznaci, ili sakusot ke se absorbira i ke si prodolzi kako normalna bremenost