Близначка бременост во која едниот плод не се развил

Discussion in 'Бременост' started by Crnokosataa, Dec 22, 2020.

1. HeLenna

HeLenna Популарен член

I nitu ednas ne dobi rezultat?

2. Алек***

Алек*** Популарен член

Nitu ednas ne dobiv. Ne se sekiraj se slucuvalo da ne se dobie rezultat. Bitno si rodiv zdravo, zivo bebule. Redovno na skrining I pregledi I toa e.

3. HeLenna

HeLenna Популарен член

А не ти спомна никој дека исчезнатиот близнак би пречел во испитувањето?

4. Алек***

Алек*** Популарен член

Никој не ми кажа. Сите кажаа дека е од двата клексани што ги примав.

5. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Јас имав таква бременост. Не правев пренатален ама читав дека може дна од плодот што не се равил да пречи т.е да ги измеша резултатите и дека се препорачува 8 недели после губењето да се направи пренатален.
    Ако немаш години и индикации од ехо консултирај се да не си направиш стресови за џабе.

HeLenna likes this.
  6. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Јас се водам со ваква бременост, од почеток едниот е празен а уште постои 13+1 недела сум

7. Кивии

Кивии Нов член

Бремена сум 6+3 бев на гинеколог. На прегледот докторот виде едно бебе со срцева реакција и една празна кеса по што констатираше дека станува збор за близначка бременост. Во 8ма недела имам закажано повторно преглед да видиме дали во празната ќесичка ќе се појави нешто или не. Може ли некој поискусен да ми објасни нешто околу ова? Прва бременост ми е и доста сум исплашена.

8. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Vanishing twin се вика бидејќи близнакот што не се развива исчезнува односно се апсорбира најчесто без негативно влијание по другото бебе. Празниот сакус ќе се гледа на ехо уште некоја недела, пред целосно да го снема.

9. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Јас имав искуство каде што едниот сакус не се развиваше.Кај мене поради други причини го изгубив и другото бебе.Ама не смета на плодот што е добар, само да знаеш дека ако правиш нифту тест ќе треба да правиш 8 до 10 недели да има поминато одкако е утврдено дека нема срцева реакција кај едниот плод.Затоа што може да ти даде погрешен рез или воопшто да немаш рез.Тоа ми го објаснија во Систина пред да правам тест.Ако кај мене немаше срцева реакција 6 недела и некој ден ,тестот го правев 16 недела.

10. Bulka12

Bulka12 Истакнат член

Pochekaj malku, mozno e da se pojavi srceva i vo drugiot sakus. Jas imam bliznaci i bea so razlika od 1 nedela. Prvoto eho go napraviv pokasno kaj 8ma nedela i dvete imaja srceva, no merea 1 nedela razlika. Ili ke se pojavi srceva i ke imash bliznaci, ili sakusot ke se absorbira i ke si prodolzi kako normalna bremenost

Кивии likes this.