1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Блогови за козметика

Дискусија во 'Лице' започната од LivingGlam, 30 септември 2010.

1. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Мене не ми е премрсна кожата иако летно време кога е многу топло знае да ми се мрси многу повеќе од вообичаено и мене ми одговара. Ама секоја кожа е различна. :)

@IronLady За секој тип освен на многу сува кожа. :)

На IronLady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    На Zivyle, sanja.burgundy, sorbet и 2 други им се допаѓа ова.
  3. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Јас како мрснокожец ја користев едно време и ми се допаѓаше. Е сеа единствена мана и се светлите нијанси, ако имаш потемен тен тешко дека ќе најдеш нијанса, зашто и најтемната одговара на среден тен.

На Rose96 и IronLady им се допаѓа ова.
  4. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    За сите мајки на формумов кои ме прашуваа за производи за заштита од комарци за децата. Предлог на производ во најновата статија на мојот блог.

http://biodevojka.blogspot.mk/2017/06/2.html

На Annath и Fatalnata им се допаѓа ова.
  5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Biodevojka, dali e soodveten I za trudnici?

6. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    29.033
    Може од 0+?
    Каде може да се купи?
    Штс би ние без тебе девојко:hug::*

7. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Здраво драга, со оглед на тоа што јас сеуште ги изучувам етеричните масла и дејството (има уште многу да учам) за ова твое прашање се консултирав со еден професор од Италија кој е експерт за билки и етерични масла. Тој ми одговори дека производов може слободно да се користи, затоа што маслата употребени во него не предизвикуваат никакви токсични реакции. Единствено треба да се внимава само на едно етерично масло, од билката вербена бидејќи можно е да предизвика алергиска реакција само доколку си алергична на таа билка. Доколку не си алергична се е во ред. Слободно користи го.
    Здраво драга го има во Зегин и на штандот на Биоорганика во Сити Мол. Може и во други аптеки да го има ама за Зегин сум сигурна. Доколку станува збор за новороденче па се до 6 месеци, јас не би препорачала никакво средство, освен оние мрежи кои се ставаат на количката и штитат од комарци. Поздрав и фала на убаите зборови. :hug:
    Инаку да додадам тоа од логона за бебешка кожа е спас доколку сакаш може и на многу мало бебенце.

Последна измена од модератор: 26 јуни 2017
    На victoria и Libra88 им се допаѓа ова.
  8. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.816
    Каде може да се најде и која цена е?

10. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Здраво драга цената е 1750 а го има по аптеките на пример Еурофарм, Виола и.т.н. Поздрав.

11. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    На bliznaci05, Pleiada, toogood и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    На toogood, LadyInTheDark, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    13.696
  14. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Со оглед на тоа што е големо видеото и не можам да му направам аплоад овде, ви оставам линк од фејсбук страната каде го постирав. Темата е антицелулитни производи и во живо правам два пилинзи, една антицелулитна маска и антицелулитно масло. Кој сака може да го погледне. Поздрав.

https://www.facebook.com/Biodevojka-690585684385849/?ref=aymt_homepage_panel

На sorbet, Mishela, Zivyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.604
    @Biodevojka го гледав видеото и многу ми се допадна твојата природност,немаше трема,снаодливоста пред камерите(треба една емисија да ти дадат да водиш или постојани вакви прилози).Супер си!(y)
    Еве на пример,мене ме интересира каде може да се набави сол од Мртво Море во Македонија и по која цена.

На koritsaki, Mishela и marchi-cool им се допаѓа ова.
  16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Здраво драга @renata77 ти благодарам многу на убавите зборови. Повторно ке гостувам на Сител, па ќе ви пишам кога или ќе го објавам повторно видеото. Инаку дол од мртво море има во ДМ цената не ми текнува, некаде беше околу 120 или 150 најмногу ама имаш 3 пакетчиња по 500 гр. Ептен се исплаќа, кило ипол сол. Инаку еве ја

Поздрав и благодарам уште еднаш на убавите зборови. <3

На renata77, Mishela и DAngel им се допаѓа ова.
  17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Ептен исплатливо ова :o Мислам во некоја аптека имаше ама беше некоја цена од 500-700 денари за килограм (ако не грешам, одамна беше).

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.882
    Допаѓања:
    81.148
    @Biodevojka, дали може да споделиш со нас што употреби за изгледот на лицето во видеото?
    Многу ми се допаѓа како си нашминкана, особено изгледот на лицето и самата кожа. Го има оној шмек како за пред камера и многу фино изгледа.
    Па ако може да споделиш нешто повеќе околу тоа. :)

На Biodevojka, koritsaki и sorbet им се допаѓа ова.
  19. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Драга @Mishela ти благодарам многу на убавите зборови. Еве слика на сѐ она што ставив тој ден

DSCN2794.JPG

Како пудра ја ставив на Санте не е многу покривна нешто како ББ крем е ама за лето е одлична.
    Обавезно одозгора пудрата во прав на Алверде не поради нешто друго туку затоа што знам да светнам на Т зоната па вака ја матирам.
    На очите најнапред ставив подлога онаа втората од лево на Алверде па моливче она до четката и потоа направив микс на сенки од палетата на Неве козметикс. Неве е италијанска марка и продава исклучиво минерална козметика само чисти минерали. Оваа палета ја земав од Рим затоа што ми е многу летна боите се баш за лето и ми се допаѓа што се многу пигментирани може не се гледа убаво на сликата ама светкаат и многу се пигментирани. Направив комбинација од три сенки.
    Потоа ставив моливче исто така на Неве козметикс она сино/зелено или резеда како што велат кај нас.
    Четката за сенчање ја земав од ДМ на ебелин 190 или 189 мкд, ама верувајте нема подобра четка (барем од мое скромно искуство). Ептен сум задоволна како ја нанесува сенката и како добро сенча.
    На вегите ставив малку гел оној до маскарата, а маскарата волумен од Алверде ми е омилена.
    Оној глоу крем односно хајлајтер на Алверде го ставив само на окото блиску до веѓата и тоа ептен мала количина и на крај ружот на образите. Ете тоа е тоа што го користев.

Инаку да ви откријам сакам да почнам со youtube канал на видеа со рецепти за козметика. Немам некоја многу убава камера ама за почеток ќе снимам со оваа од апаратот па здравје боже за понатаму ќе си купам. Сите маски за коса, лице и други рецепти ќе ги правам во живо и ќе ви го покажам ефектот :)

Последна измена: 10 јули 2017
    На Pleiada, DAngel, LivingGlam и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.882
    Допаѓања:
    81.148
    Значи Sante навистина добро се „снаоѓа“ пред камера, ептен фино и свиленкасто изгледа кожата навистина.
    Одлично @Biodevojka, ти благодарам што сподели. :f:
    Очекуваме видео тогаш во блиска иднина, поддршка секако имаш од Femina's make up junkies. (fingers)

На lovemme, koritsaki, YoungandBeautiful и 1 друга личност им се допаѓа ова.