Блог поврзан со модата

Дискусија во 'Мода и стил' започната од malechkata, 4 септември 2010.

1. Corleonka

Corleonka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    88
  2. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.775
    Краток опис и по некој совет за да постигнете ваков изглед, за 1ви април и сл :D
    Не е поврзано со мода, ама ова е единствена тема за споделување постови од блог, така да...

http://octobergraves.blogspot.com/2015/01/zombie.html

На 1209 и Hipster им се допаѓа ова.
  3. Ann2000

Ann2000 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
  4. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.757
    http://styletornado95.blogspot.com/

Mojot prv i nov blog.I prviot post.Dolgo vreme se dvoumev dali da otvoram,zatoa sto nemam bas mnogu vreme za da mu se posvetuvam,no sepak otvoriv,kolku za zanimacija ponekogas. :D :) A i bidejki uzivam vo modata i sakam da sum vo cekor so nea.

На mackica1, MiaNmaR, jelly888 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Corleonka

Corleonka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    88
  6. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    На MiaNmaR, Mishela и AziskaStrslenka им се допаѓа ова.
  7. teateevska

teateevska Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    46
    Девојки да ве прашам . Кога рекламирате некој производ или некое парче облека за тоа склучувате ли договор со дистрибутерите што се за македонија зошто нели во спротивно може да дојде до некои несакани работи како што се тужби на пример и сл.
    Искрено мнoгу ќе ми значи вашиот одговор :)

8. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.757
    Еве јас ќе ти кажам мое мислење,иако не се занимавам активно со блогови.Само што отворив еден и тоа од занимација исклучиво.
    Мислам дека мн ти е познато во каква држава живееме и не може секоја девојќа т.е ниту една што ќе отвори блог да склучува договори за парчињата што ги, да кажеме рекламира.
    Тоа само една блогерка го постигнала,колку што имам прочитано,Фросина,која мн долго го има својот блог и на која сите слики и комбинации и се на светско ниво,барем според мене.И таа дури сега потпишала договор со некоја наша модна куќа и нивните парчиња ги рекламираше.
    Така да кој мисли да отвара блог само за да рекламира парчиња и потпишува договори или пак заработува пари,подобро да не го отвара.
    Исклучиво може да се отвори кај нас блог од занимација,хоби,поради големото уживање во модата,поради големото следење на модата и сл. работи.
    :)

На macka91 и crimson им се допаѓа ова.
  9. teateevska

teateevska Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    46
    Нема секој вишок пари. НЕ се сите мамини и татини деца кои можад да се расфрлуваат со туѓи пари осебено на скапи парчиња облека. Така да колку и да си љибител на модата , а со оглед во каква винансиска состојба е поголемит дел од населението во Македонија па и самата држава по твоите зборови талентираните деца треба да си седат дома и да не ги изнесуваат своите идеи зошто сето тоа е хоби. Сепак секој труд треба да се цени и секако да не е залудно губење време.

10. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Мислам дека погрешто ја сфати @mirandaa
    Секој труд треба да се цени, ама кај нас не се доволно распространети модните блогови за да може да се заработува од нив. А дури и да се, тешко е да дојдеш до заработка и треба многу труд и време, а и инвестирање во својот стил, за да дојдеш и до минимална заработка.

И јас се согласувам и стојам зад тоа дека ако целта ти е само да заработиш, не треба ни да го отвораш блогот. :)

На mirandaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.539
    Допаѓања:
    289.029
    Талентот на децата треба да е доволно голем за да препознаат што значи блог, негово уредување и да разликува аматерско и професионално бавење со истиот.
    Се додека не побудиш интерес кај публиката и евентуално некој спонзор со самиот себе, не треба да се очекува некаква стимулација на талентот.

Има блогови за рачни изработки, за рецензии од најразлични продукти, мислења и ставови за модата... каде не треба големи финансии.

Ама да се очекува дека некој ќе ти даде ваучер за продукти за да ги пробаш и како анонимец (оти не дека на некој му стало до мислењето на некој кој допрва има што да докажува) да пише дали се добри или не, или да даде облека за фото сесија...наивно е.
    Македонската реалност за блогови е таа.

На sweet-cherry, do-re-mi, Hipster и 3 други им се допаѓа ова.
  12. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Во право си.
    Плус на самите компании нема да им се исплати да ти даваат пари и бесплатна облека ако немаш доволно посетители на блогот. Со тие пари можат да си платат реклама во списание. :D

13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.539
    Допаѓања:
    289.029
    Според мене девојката мора најпрво да презентира сајт кој е добро изработен, речник кој е на соодветно ниво, добри познавања на англискиот јазик, професионални фотографии, да има една завидна посетеност на блогот па да премине на следната фаза.

На пример девојка како @Mischella иако нема блог, има стекнато своја публика и на ваков форум па со задоволство е читана секоја нејзина рецензија. Да побара можеби и би добила едно сопствено катче за рецензии каде она би пробувала производи и би го споделувала своето искуство со истите дури и без блог.
    Девојчето си се покажало:emo:

За да отидеш во ДМ или некој бутик и на вистински начин да се презентираш при барањето да пишуваш рецензија за некој нивни продукт или да носиш нивно парче гардероба они треба да видат кој си ти, што можеш, како си го правел тоа до сега.
    Да се осигураат дека имаш една таргет група на посетители на твојот блог кој одговара на нивната визија и е истовремено исплатливо и за тебе и за нив.

На Mishela, mia993 и crimson им се допаѓа ова.
  14. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.757
    @teateevska Мислам дека @crimson i @danichap ти објаснија мн убаво и го доловиа она што и јас сакав да ти го кажам.
    Никој на никого не му забранува да отвори блог и да си ги покажува своите креативности и дарби и секако да се усовршува на тоа поле.Отвори си,зошто да не.Но бидејќи праша,ти одговоривме убаво каква е всушност реалноста во врска со придобивките од блогирањето,конкретно во нашава малечка и посиромашна земја. :)

Од тука од форумов, @Rose96 и @crimson ги имаат најубавите блогови според мене.Прекрасни квалитетни слики и убав стил на облекување. :rock:

А јас,иако наводно го отворив блогот,еден пост постирав и толку.:D Некако ме мрзи периодов да се сликам на ладново со професионален апарат.Тешка особа сум кога се работи за сликање.Треба 200слики да направам,па од тие бирам после 5-6.
    И затоа некако ми е полесно по 1-2 слики да ставам во Скриено катче тука:D.Но ќе се активирам и на блогот,да не биде за џабе сум го отворила.:|

На mia993 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Мене главниот проблем ми е наоѓање кој да ме слика и локации за сликање.
    Најдобро е сликање околу пладне, а или јас сум зафатена или сите останати, посебно зимно време кога се стемнува. А Скопје е многу прљав град и знам дека звучи како глупав проблем, ама јас најсериозно немам појма каде да се сликам. Или има премногу луѓе, или ѓубре, или испаркирани коли.

Фала за пофалбата инаку, јас мислам дека мојот е се уште просечен искрено, ама се трудам. :)
    Не ми е мене целта да заработувам од блогот, го гледам повеќе како хоби.

16. mia993

mia993 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    140
    @mirandaa mislam deka treba da pocnes da postiras poveke postovi na tvojot blog.bas me izraduva koga vidovv deka si otvorila.so zadovolstvo bi te sledela zatoa sto navistina imas mnoguu dobar stil i site tvoi sliki vo modni kritiki sto gi postiras mi se perfektt.od stilot i oblekata sto ja imas do slikite i pozite sto gi pravis sve ti e na nivo stvarno.
    isto taka i na @crimson i na @Rose96 :inlove::inlove::inlove: ve sledam cestoo.
    a se slozuvam i jas so site gore deka od blogovite kaj nas mnoguu tesko deka ke se zaraboti nesto.mozebi no so golem trud i vlozuvanjee.
    i mojot mobilen vi se izvinuva za latinicava:!::smirk:

На mirandaa и crimson им се допаѓа ова.
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.262
    Допаѓања:
    81.826
    Дани, ти благодарам многу ако тагот се однесуваше за мене, јас се препознав и покрај тоа. :D

Инаку, некогаш не е доволно да отвориш само блог - јас имав, пред неколку години, кога Марама започна со блогерството, а се сеќавам и на блогот на Трендафилка.
    Имав малку поразлични постови, пре би рекла статии со рецензии, имав многу интересна замисла ама не беше тоа тоа.
    Јас сум перфекционист по природа и сакам се` што правам да биде на место, а тоа дефинитивно не беше исполнето со фотографиите со слаб квалитет. Целиот тој труд околу пишувањето паѓа во вода кога немаш добри фотографии, зашто повеќе од сигурно е дека кај читателот секогаш „пали“ примамлива фотографија за да кликне кај тебе, па после доаѓа текстот и квалитетот на истиот.
    Колку и да се негира и колку и да се прави муабет на таа тема, исто факт е дека има разлика од фотографии направени со обичен дигитален фотоапарат и DSLR апарат.
    Барем за мене, непоимливо ми е издржана рецензија на место, а фотографија која го руши целиот концепт и едноставно го уназадува самиот пост. Кога не оди, не оди.
    Не дека фотографиите ги правев со VGA камера, ама според некои мои стандарди, сметав дека се лоши и дека тоа воопшто не ми оди во прилог. Затоа и блогирањето го оставив „за некои подобри денови“.

А после толку време, можеби едноставно и ми се изгубила желбата да посветувам толку многу внимание на ова, иако реченицава секако ми паѓа во вода кога упатувам поглед накај масичката за шминкање. :rofl:
    Можеби некогаш, кога навистина ќе почувствувам дека ќе можам редовно да правам апдејтс. :)

На teateevska, do-re-mi и danichap им се допаѓа ова.
  18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.217
    Морам да се согласам дека фотографиите го прават блогот многу подобар и го издигаат на попрофи ниво.
    Моите фотографии се прилично слаби ама никако да се решам да земам нов, бидејќи стариот се расипа.

Во однос на она дека треба пари за куп гардероба, се помалку се согласувам. Следам еден куп блогерки кои носат работи кои сами си ги прават, винтиџ парчиња, продавници за секнд хенд гардероба итн итн.

Во однос на мојот блог, не ми е целта да покажам што можам да купам, него ми е целта колку поприфатлива гардероба за пошироките маси.
    Не мислам дека фустан од 1000 ден. не може да изгледа добро како некој од 2500 денари. А и претпочитам шиена гардероба.
    Така што секој со своите замисли.
    Секоја чест за Фросина што за кратко време го издигна блогот на повисоко ниво и што успеа да направи неколку соработки.
    Има и уште една блогерка, Јована мислам дека се вика, која и не се промовира нешто многу ама па блогот и нејзини фотографии има по светскиве портали.

19. zenska

zenska Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    339
  20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.217
    Да, на неа мислев. Одличен и е блогот, човек да не поверува дека е од кај нас :)