Ne znam, ne go poznavam chovekot za da mozham da potvrdam. Inaku, navedenite Mozzart i Tesla, iako siromashni, uzhivale slava i odredena reputacija vo svoeto vreme (za Van Gogh ne sum sigurna, no mislam deka ostanal relativno anonimen). Vo deneshniot svet slava bez bogatstvo nekako ne odi.
Со богатиот идиот би ми било тешко да издржам пет минути во иста просторија. Според некоја моја логика, штом веќе е толкав идиот веројатно богатството го стекнал на подмолен начин а такви луѓе органски не поднесувам. За сиромашниот гениј би имала големо разбирање бидејќи и самата имам куп идеи кои гаснат веднаш штом дојдат во допир со реалноста и претпоставувам дека токму тоа би била причината за неговата финансиска состојба.
Томас Едисон и Никола Тесла. Едниот направивл 1000 сијалици, од кои последната работела. Никогаш не се откажал. Никола Тесла бил генијалец, но трудејќи се даго направи тоа што е можно посовршено, изгубил во трката и Едисон победил. Тесла умрел во евтин хотел во Њујорк, сиромашно. Едисон основал компанија која ден-денес постои. Понекогаш треба да не си толку перфекционист и да го живееш животот како што треба. Тесла е гениј, но не успеал да ја ужива славата, немал ниту деца (се кастрирал да се посвети на кариерата). Исто и Моцарт, умрел сиромашен. А, сега прва асоцијација за класика е тој...
Ако морам да изберам баш од овие 2та вида, би избрала богат идиот ... Барем според воведниот дел, богатиот идиот е опишан како стварно глуп човек.. Ако е толку глуп, јас сум доволно паметна, ќе му земам пола од парите и ќе уживам на некое егзотично место до крајот на животот со партнер што не спаѓа во ниедна од наведените категории Не можам да се замислам со ниеден од 2та вида, затоа што такви луѓе не поднесувам Јас си сакам златна средина
Не, не, убаво си кажувам Богат Гениј .. Да е гениј - ќе се збогати. Сем ако е гениј идиот . Абе многу филозофска темава.. До утре можам да муабетам
Ехх и то да вииш. Мојт. Ќе си ја користит генијалноста за лични, неуновчливи цели, та ќе останит нит знат нит ценет ем и без пари = идиот!
Мразам идиоти, па мулти милијардери нека се, не доаѓаат во предвид. Ебати генијалецот штом е сиромав. Останува средно богат у средно умен чоек