Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Богат идиот или сиромашен гениј?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од anastasija85, 4 декември 2010.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.105
    Допаѓања:
    66.994
    Богатиот идиот, пошто е идиот, нема долго да биде богат.
    А генијот, ќе си направи парички. Simple as that.
    Само ова треба на долгорочни патеки да се гледа, нели.

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.211
    Допаѓања:
    156.942
    Дajте ми богат идиот,ќе го направам уште побогат,ми треба почетен капитал,после нема да има право на збор и ќе трпи дур си правам лезети со сиромашниот гениј,а потоа ќе го разведам и ќе живеам со сега веќе богатиот гениј во нашиот огромен замок и ќе стануваме се побогати и побогати.
    Ова е уште подобро! :D :D :D

3. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058
    Богат идиот за да можам да му ги земам парите :D

4. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    тешко прашање, ама ако барем би барала богат гениј :D

5. chica.bomb

chica.bomb Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    37
    Никогаш не велам никогаш, може да се случи и едното и другото, но кога веќе морам да бирам би го одбрала генијот.

Ако е гениј, нема да биде сиромашен. Некако тие две не ми идат заедно. Ќе иновира нешто и ете :P
    Како и да е, јас ќе имам одлична работа и ќе го спасам од сиромаштијата, ако е сиромашен :)

6. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Бидејќи според првиот пост на темава треба да одлучам што би била јас и каков дечко би одбрала според дадениот избор, би рекла - јас сиромашен гениј, тој - богат идиот. :D

7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Значи сите од старт викате ако е гениј нема да биде сиромашен ќе се снајде ова она, значи пак сакате богатство.
    Да и јас навивам за љубов, ама тешката егзистенција ја убива љубовта факт! Не е ко у шпанските серии немаат за леб ама битно се сакаат највеќе на свет.
    Го бирам богатиот идиот бе. Што ако е идиот, и да сака ако има толку мн пари колку што е опишано во воведот на темата нема да може да ги потроши цел живот :D и на крај краева он колку сака нека е идиот јас ќе си го живеам животот покрај него ќе имам се што ќе посакам, додека другиов освен љубов за жал ќе нема ништо повеќе да ми пружи, реална сум!

8. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Сиромашен гениј не може да постои, барем не до толку сиромашен па да нема леб да јади.
    Во секој случај би одбрала богат идиот, што ќе му правам ан гениј само ќе ме нервира, бидејќи ем гениј, ем нема пари! Што ќе ми е таков гениј? значи тој не се труди да го покаже тоа што го знае.

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Знам луѓе што се генијалци а пак се сиромашни, мислам не до толку колку што е тука опишано ама ипак, човек талентиран генијалец за архитектура, првенец на генерација да работи на одржување машини со пропала фирма??? И како не постојат, џабе му е генијалноста ако нема среќа, ако не успее да се снајде сам, ако нема кој да го гурне, додека овој идиотов што ако е глуп коа имал среќа и напраил милијарди, и баш повеќето по светов се такви, од глупост од чиста среќа праваат огромна пара, а генијалците што? Многу малку се тие што со генијалноста створиле богатство и отишле далеку. Затоа неможе да речете дека генијалец неможе да е сиромашен, е може и тоа како.

Плус од дрга страна мааа што ќе ми е генијалец па да е подобар од мене, да ми мудрува и да ми се праи попаметен :rofl: , подобро вака идиот ќе го музам до последен цент :devil: мухахах :)

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  10. k.i.t.t.y

k.i.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    74
    Богат идиот!!!! :D :D Ееее гении има што на крај се што добиле е шизофренија, така да немам гаранција вака ем глуп ем богат ке си имам мирна глава :D :D

11. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Помеѓу генијалноста и идиотизмот границата е тенка.

Јас сум за златна средина. Не мора да е богат, доволно е да е амбициозен и да знае да си ги заработи парите.
    Не мора да е гениј, доволно е да е паметен и разумен.
    А не, исто не мора да е „идиот“, затоа што глупави луѓе ме иритираат како појава, поготово оние кои се прават згора и паметни.

Значи сума сумарум, паметен дечко на магаре со реална амбиција да се качи на коњ ;)

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Хмм..никогаш не сум сакала да имам дечко кој ќе е сиромашен. Не ми треба таков.Нејкам цело време да ми кука како нема пари.Ама па нејкам и некој со препрепремногу пари бидејќи таквите најчесто нејќат обична девојка која ќе знае што сака, и нема да му иде по газот. Значи заклучок:златна средина :) да има за еден нормален живот и да може да си приушти и малце луксуз :lol:

13. ljulju

ljulju Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    богат идиот

14. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    ниту богат идиот,ниту сиромашен гениј.подобро јас да бидам богата со извонреден генијализам,па самата ќе си бирам што сакам.плус сами ќе ти доаѓаат а ти само ќе пребираш и одбиваш непожелни прилики.

15. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Богат идиот. Паметен што ќе ми е, не ќе го праќам по квизови!! хехеххехеххе
    Парите го вртат светот. Тој богат, јас генијалка, совршенство. :P:P:P
    Уште да го најдам.... :):):)

16. Emilly14

Emilly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    А постои опција Богат Гениј ? :lol: Најдобро би било така :lol:
    А ако морам да бирам Ја би Сиромашен ама Гениј :emo:

17. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Офф-топик
    Мене тоа никако не ми иде. Сега идиот да биде богат може, ако татко му е богат да има од некаде пари инаку од кај ќе му се парите. Ако е гениј ќе си има парички нели ќе се разбира у нешто и ќе си добива пари за сработеното.

Он-топик
    Со идиот не се излегува на крај така да не би започнала врска со таков, мислам од старт нема ништо да ме привлече. Парите ми се најмалку битни во една врска, така да по бараното би избрала сиромашен гениј.

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Види со генијот па уште помалце можеш да излезеш на крај, во се ќе те надмудрува ако не си гениј ко него, а во случајов е претставен како супериорен гениј :)
    Боље идиотчево ќе го смоташ :)

19. Maat

Maat Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    13
    Сиромашен гениј. Само нека ми ги возврати чувствата и среќно ќе си живееме :) :) :)

А ќе најде начин да стане богат - штом е гениј! :rofl:

20. litllemonster

litllemonster Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    4
    лелее луѓе тешкоо ама попрво би отишла со богат идиот хахах