Сиромашен гениј- ако е за цел живот.Затоа што барам успешен маж, не богат..не затоа што е "неморално" затоа што богатиот е глупав и ќе најде начин да се "испусти" а успешниот ќе направи пари и тоа за цел живот.
Првото, ако го изоставиме зборот "идиот" и второто, кога би го изоставиле зборот "сиромашен". Поидеален-нема.
zatoa i ja s ib izbrala siromashen-genij,zoshto poubavo ke si go ziveam zivotot bez pari ,nego sekoj den da si kinam zivci so nekoja budala.
И ако банкротира богатиот..нема веќе пари после ќе се разведете .. Би одбрала сиромашен гениј затоа што знае да ги цени парите,и сигурно би се понашал подобро од богаташот,на денешно време таквите се расфрлаат као види ме кој сум,со таков да бидам не фала..
Сиромашен гениј - не е толку битно колку пари има. ако е гениј ќе направи само да се труди така може да постигне. а среќата ќе си дојде сама по себе подобро е така барем ќе знае да цени прави вредности него идиот со кој не можеш да го најдеш крајот и кога ќе ти биде преку глава од пари и ќе бараш љубов и внимание може нема да возврати живеејќи во тој богат идиотски свет!
Сиромашен гениј. Со силна волја и голем труд ќе постигне се што сака А не некој богат идиот, кој кон мене нема да се однесува со љубов и почит.
Имав ја бе богат гениј, ама грд беше јбг.. Ја би избрала оној што ќе успее да ме насмее и да биде со мене цело време.... Ма какви насмевки, оној сиромашниот гениј. Глупи органски не поднесувам.
СИРОМАШЕН ГЕНИЈ , бидејки оние кои имаат пари ... мнооогу ретко се луге и знаат да ценат. Знам многу луге кои имаат пари а немаат никаков однос со околината, подобро по сиромашен него ли некој богат кој незнае две реченици да спои. Сиромашните луѓе многу знаат да ценат, и ја знаат вредноста на парите, додека некој богаташи уживаат, некој умира за парче леб, ама ајде, на никој не му текнува да донира и да помогне на некој начин... е тоа е затоа би избрала сиромашен гениј , кој ке знае да цени и сака
Зашто одиме во крајности! Мразам екстремности и во двата случаи. Ни препаметен ни пребогат. Средно со пари и паметен но не гениј. Ем среќни ем офците на број
Тотално се согласувам. Нема потреба од толку одење до крајности. Се да си е со усул и таман. Нит премногу, нит превише. Не чини за мене, нит богат глуп, нит гениј сиромашен. (не е за парите, ама не сакам некој гениј) Кога би бирала од овие би одбрала сама да сум, ниту со едниот ниту со другиот не би била среќна.