Јас сепак мислам дека не е можно еден човек да ги создал сите луѓе од проста причина што морал некој да го создаде тој прв човек. Не може од ништо да настане супериорен човек, Бог кој го креирал живиот свет на планетава (и се останато). Ако е Бог човек, значи дека постои и некој Бог над него што го создал овој кој ние го сметаме за Бог, што всушност ја прави сета религија бесмислена. Јас сметам дека постои некаква енергија што е пристапна за секого. Сите религии колку и да се разликуваат една од друга, се сведуваат на некоја виша сила, што е всушност она што ние го нарекуваме Бог. Интересно ми остана во сеќавање нешто од „The secret“ за приказната со Аладин. Таму е објаснето дека џинот што исполнува желби го претставува универзумот и дека таа енергија се стреми да ги исполни твоите желби кои нормално можат да бидат повеќе од 3 доколку ти навистина посакуваш нешто. Всушност, интересен е законот на атракција. Така го добиваш истиот ефект како молењето. Нели веруваш во нешто и се молиш таа енергија или Бог да ти помогне да го добиеш тоа нешто или да оздравиш од некоја болест или сл. Всушност, таа енергија е присутна секаде, па дури и во науката која знаеме дека во добар број случаи го негира Бог. Во врска со другиот дел од постот, немам коментар. Со тоа што не го коментирав, потполно се согласувам.
Јас не тврдев дека бог е човек и има тело туку дека на одредени места во библијата е опишан како да има тело. Дали е тоа или не веродостојно имам мое мислење кое не е сега тема на дискусија . Инаку и ти со во право за енергијата точно е тоа но не е ни таа семоќна и не може да ја исполни секоја желба (исто и Тајната) така да и тука сме лимитирани. Обично се вели кога нешто многу сакаш и самиот универзум ќе ти помогне да го оствариш, но во реалноста не е така. Бегаме од тема затоа тука престанувам .
ПРВО,религијата е создадена за да го скроти хаосот и да владее космос односно,да се постави една хиерархија.Во насиов случај и во нашава религија СТАНУВА ЗБОР ЗА БОГ кој како што мозев до сега да прочитам беше и жена и човек! Хахахаахах ако верувате не треба да се прашувате што е БОГ(сигурно не е човек хахахах кој го создал светот и создал друг човек)! А ако не верувате тогаш да ви објаснам малку попрофесионално! Значи се што досега човекот не можел да си го ообјасни го нарекол БОГ БОЖЕСТВО ТОТЕМ АНИМА сеедно... од праисторијата до сега има толку монгу сличности во магиските инкантации на незрелиот човек до денесната наша религија.Што е знак дека боговите постојат заради религијата а религијата ја создава човекот! Ајде да не ве замарам.... можам до утре да пишувам ова благе везе нема! И да ќе заборавев- БИБЛИЈАТА НЕ Е НАЈСТАРА КНИГА! Има многу постари- на пример ПАНЦАТАНТРА-индиска филозофија на животот ЕНУМА ЕЛИШ-еп напишан од МАИТЕ. ВЕДИТЕ И УПАНИШАДИТЕ И БХАГАВАГАДГИТЕ! Хахахаха и хомер илијада и одисеја е постара книга од библијата! ве сакам! позз
Работа е тоа што некој буквално Ама ПРЕбуквално ја сфаќа Библијата. Наместо да размисли за некои средства употребени во неа ... и така за некои ке останеме сатанисти за некои Божји луѓе и тн.
"Да размисли за некои средства употребени во неа"??? А кого треба букваално да го сваќаме Rihhana,Beyonce & Lady Gaga ? Со такви ли "икони" треба да се поистоветуваме? О младино, младино Има и зошто,се знае ако не му царуваш на Бога му служиш на тој другиот нема трето ...
ИЗвини МАМА Кој ги спомна Rihhana,Beyonce & Lady Gaga ??? Ти ако сакаш потценувај се ко жена и цел женски род дека си настаната од Сатана или кој ти знам ја таму. Ја не сум у иста каша ко и сите вие шо така мислите. А ја, знам кој ми се мене пример за жена. БУКВАЛНО за жена . Која не е создадена од Горе споменатиот. Ти и ХермосА И сите вие бидете си сите создадени од него ...
Бог не е маж, не е жена, не е ниту некој стар чичко со брада. БОГ Е ЉУБОВ! ЉУБОВ КОН СЕМЕЈТВОТО, КОН САКАНИОТ, КОН СЕБЕСИ И КОН ЦЕЛОТО ЧОВЕШТВО. Затоа треба да бидеме пријатели едни со други, да си помагаме во добро и зло, да не бидеме алчни и себични. За голема несреќа луѓето се помалку веруваат во семоќниот Бог, а се повеќе се радуваат на материјалните богатства. Човекот по делата се препознава Ве сакам СИТЕ
и така за некои ке останеме сатанисти за некои Божји луѓе и тн.[/quote] "Да размисли за некои средства употребени во неа"??? А кого треба букваално да го сваќаме Rihhana,Beyonce & Lady Gaga ? Со такви ли "икони" треба да се поистоветуваме? О младино, младино Има и зошто,се знае ако не му царуваш на Бога му служиш на тој другиот нема трето ...[/quote] Морав ова да го искоментирам. Како мислиш за некои ќе останеме сатанисти,а за други Божји луѓе ?Бог ГО СОЗДАДЕ светот,и луѓето и анѓелите.Но Луцифер била најубавиот анѓел се побунила против Божјото владеење,и преку змијата ги завела Адам и Ева,и станала непријател на човекот. Не сфаќате дека пробала да стане рамна со БОГ,и затоа го употребила своето лукавство и го завела човекот,па тој грев го наследуваме сите после Адам и Ева. Луцифер веќе води борба 2000години за да ги заведе човечките души во пеколот,и за жал тоа и успева .Таа знае дека нејзиното време е кратко и затоа преку материјалното богатство ,суетата ,зависта ,омразата и рушењето на десетте божји заповеди,ги оттргнува луѓето од вистината,и од СПАСИТЕЛОТ ИСУС ХРИСТОС. Како што рече МАМА 25,денешните икони или личности кои светот ги ОБОЖУВА се ПОКЛОНЕТИ на ЃАВОЛОТ,ја обожаваат како Бог и си ја продаваат душата за земна слава и моќ. Таа последна битка меѓу ДОБРОТО И ЗЛОТО -АРМАГЕДОН,не опфаќа сите и секој треба да се одлучи за еден господар,преку своите дела.Живееме во последните времиња. Нека Бог не чува од злото,за да ја препознаеме светлината и да ги спасиме нашите души
Добро, Лејди Гага, Бијонсе, Ријана немаат култ, не создале религија за да некој ги обожава, да им се поклонува и да им се моли на нив.И нема врска ова со нивната музика или пак со било кој што создал некаква музика, уметност итн.Работата е дали Бог е жена или не.Битката помеѓу доброто и злото, нема никаква врска со музикава на познативе личности, бидејки не се едниствени кои направиле добро/лошо.
Секако дека има врска ,сите тие идоли,ѕвезди се створени за да и служат на Сатаната и има влијание нивната музика и тоа огромно влијание,за жал. Од кај го извадивте ова дека Бог е жена ,тоа ме интересира мене. Одговор
Добро и ти мислиш дека ѓаволот бил жена па никому ништо и тоа е нелогично и без врска. Како можете да верувате во вакви работи и уште сериозно да сфаќате
Добро и ти мислиш дека ѓаволот бил жена па никому ништо и тоа е нелогично и без врска. Како можете да верувате во вакви работи и уште сериозно да сфаќате [/quote] Не мислам јас ништо,прочитав во Библијата дека ѓаволот е жена,па сега ти види . Сериозно го сфаќам зошто сум се уверила во тоа дека ѓаволот е жена,но тоа незначи дека го напаѓам женскиот род,било кого може да биде нејзина мета,сеедно маж или жена
Во која Библија си прочитала дека ѓаволот е жена? Прашувам дека ден денес постојат разни толкувања на библијата. Доброто и злото постојат, без разлика дали станува збор за маж или жена.
бог живее во секој од вас ако верувате во него..според мене не можеш да кажеш дали е бог жена или маж!
Девојко,јасно си кажав што прочитав во Библија,кој Сатанаил кои бакрачи Се разбира дека верувам,но не како крај во кој наеднаш ќе снема се,туку крај на човечкото зло ,крај на модерното време кое е се поблиску до Судниот ден,ДА,верувам дека ЕДИНСТВЕНИОТ ВЕЧЕН И ЖИВ БОГ ЌЕ НИ СУДИ СИТЕ
Добро девојко, јас само сакав да ти појаснам некои работи но бадијала е, се гледа дека ти си премногу внесена во верски приказни и не можеш да ја видиш реалноста од тоа ниту даваш аргументи и одговори. Ако сакаш продолжи да веруваш дека наскоро ќе дојде крај на светот или злото, што и да е, па и цел живот помини го чекајќи нешто што нема да се случи. Поздрав