Мене Home Alone ми е најинтересен,ама има и други убави,на пр. Christmas vacation,Arthur Christmas,How the grinch stole Christmas и др.
Јас сум многу разочарана што ТВ се преполни со турски серии. А не наоѓаат ни еден термин во денот-ете барем за викенд да има божиќни филмови. порано многу имаше. Се сеќавам како помала ќе станев ме чекаше појадок и обавезно цел викенд со такви филмови ми поминуваше.А сега ништо.
да сноу, и преку викенд наместо да даваат нешто аласно тие даваат репризи од турски серии од цела недела порано многу беше по убаво, овој период имаше божични и новогодишни филмови со снегови, деца, семејни филмчиња, и да се насмеиш и да се расплачиш и ако памтите во период посебно околу бадник божик имаше филмови со исус, мојсеј, и тие беа убави за гледање. Сега се е катастрофаа
Home Alone, задолжителна лектира меѓу божиќни филмови. Ќе најдам време да го изгледам во периодот околу празнициве. А жал ми е што немам навика да гледам многу божиќни филмови, па дури и за време на празниците. А и навистина нашите телевизии би требало да се свестат и да даваат повеќе вакви филмови на телевизија за време на Нова Година, Божиќ итн. Е имаше на времето, ама сега нема, сега се се турски серии . Предновогодишна атмосфера на ниво.
The Holiday Спојлер A bride for Christmas Спојлер Baby's First Christmas Спојлер http://cheslerperlmutterproductions.com/wp-content/uploads/2012/10/Babys-First-Christmas-Poster.jpg Hitched for the holidays Спојлер http://ganool.com/wp-content/uploads/2012/12/img.rlsbb_.eu2_1-211x300.jpg
Ја и другарка ми сме ептен понесени од оваа предновогодишна атмосфера, па си направивме една листа од над 100 божиќни филмови Christmas spirit, разбираш Најомилени освен Home Alone (стандардни) Deck the halls Christmas card Christmas shoes (се убив од плачење на филмот) Ќе ја дополнам листата откако ќе изгледам некои од листата
Има некоја магија во овие филмови, па не можеш да одлучиш кој од кој е поубав, позабавен, побожиќен... Мене сите филмови со божиќна содржина ми се убави на свој начин.. еве некои од мене Four Christmases (200 All I Want for Christmas (1991) Jingle All the Way (1996) Deck the Halls (2006)
Charlie and the chocolate factory со извонредниот Johnny Depp во главната улога на Willy Wonka The chronicles of Narnia Home alone Се согласувам потполно дека божиќните филмови навистина имаат некоја магија во нив исто како божиќните и новогодишните празници и убаво ја доловуваат новогодишната и божиќната празнична атмосфера и затоа јас навистина многу си ги сакам и се надевам искрено дека и овие новогодишни и божиќни празници ќе најдам време да погледам некој таков филм на телевизија!
Home alone.. Без конкуренција. Сите делови ги имам изгледано повеќе од 100 пати,и секој нареден пат кога ги гледам не ми е досадно.. При секое гледање приметувам некој нов детал
Моментално ги симнувам овие четири: Спојлер ги најдов тука во темава 1. New year's eve 2. Christmas in Boston 3. Elf Спојлер 4. A Christmas Wedding Date