Почна сезоната на смотани божиќни филмови. Не можам да опишам колку ме опуштаат овие филмчиња. Тешко, тешко, тешко клише, а во исто време толку забавно и чукнато. Отворив сезона со Christmas Wedding Planner, го има на Нетфликс. Посмотан филм не знам дали гледав годинава, ама ми беше забавен. Таман саат и дваесет минути, колку да излуфтираш мозок после работа.
Баш ги сакам филмчињава, идеални ми се за ладните зимски вечери под ќебе со топол напиток. Само си се смешкам од што се смотани. Од оваа година што ги гледав, The Knight Before Christmas со Vanessa Hudgens - интересно и многу слатко филмче. The Christmas Palace - премногу смотан со ептен очигледни дешавки, но сепак одличен feel-good movie. Чекам да дојде 5ти декември за да излезе A Christmas Prince: Royal Baby, трет дел и продолжение од A Christmas Prince и A Christmas Prince: The Royal Wedding. Баш супер филмчиња.
Опседната сум со лимунатка божиќниве филмчиња, имам изгледано еден мал милион Баш пред малце гледав што има на Нетфликс, се мислам пред спиење да го гледам The Knight BeforeChristmas. Први декември е, па почнувам со предизвиков Ми се придружува некој?
Добра лимунада е и овој филм, го гледав пред некој ден зашто ептен ме напнаа рекламите на Нетфликс. Само ич не можам да ја сварам оваа Ванеса. Ќе видам што да се гледа денес, недела не е недела ако не се рокне божиќен филм да се заокружи денот.
Фала на сесра @Doozy . Да го гледате, потсеќа на старите добри цртани од нашето детство. Многу топол и емотивен.
И јас официјално започнав со гледање на божиќни филмови Ги обожавам. Толку се предвидливи и клише, но со преубава интерпретација на Божиќниот дух и препозитивни! Баш затоа и ги сакам. Засега ги изгледав A sweet Christmas romancе, A Christmas prince и Random acts of Christmas. Сите ми се допаднаа. Инаку каде ги гледате онлајн? Лани спуштав ама не сакам толку да се замарам, и онака сите ми се убави, ми треба само некоја страна каде ќе имам за гледање секој ден по еден/два, до крајот на зимата
View from the top Баш убав филм во божиќен дух. Со Гвинет Палтроу и овој ликов што го глуми Хулк - името никогаш не му го запаметив. Стјуардеси, патувања, божиќен елемент, бла бла бла, малку така љубов и тоа. Многу фино филмче.
Јас последно ги гледав овие: третиот дел од серијалот A Christmas Prince Christmas in Love Homegrown Christmas Вториот и третиот ги гледав на HBO GO, има уште неколку интересни божиќни филмчиња таму, ако имате разгледајте.
Овие филмчињата што се од Hallmark, скоро сите ги има на youtube. Јас таму ги гледам. Многу беше убав A heavenly Christmas, со Кристин Дејвис. Не се сеќавам дали беше Hallmark movie, ама го имаше на youtube. А со неа топ беше и Holiday in the wild, него го има на Нетфликс. Леле каков филм, ми фалеше нешто вакво одамна. Да, со него. Никогаш нема да му го научам името.
Јас обожавам божиќни класици. Лани ги гледав It's a Wonderful Life, White Christmas и Holiday Inn. Овие се едни од најпознатите. Годинава планирам да гледам и други од тој период. Од поновите на листа ми е Last Christmas со Емилија Кларк.
Декември и јануари ми се резервирани за вакви филмови. Колку и да знам дека се сите со слична приказна ептен ме релаксираат. За вечер си спремив маратон со вакви филмови. Дефинитивно ова. Од Hallmark омилени ми се и мене.
Christmas under wraps The nine lives of Christmas The Christmas ornament The Christmas card A December bride The Christmas train
Јас се сеќавам дека на Харолд и Кумар божиќниот се имам згазено од смеење и секаде го препорачувам. Ама тој филм е откачен, од типот на Hangover, може не е за секој.