1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Боите во вашиот плакар

Дискусија во 'Мода и стил' започната од jasmin, 20 ноември 2009.

1. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    125
    најчесто преовладуваат црната и белата боја (црно-бели свет),но се наоѓа и по некое сиво парче кафеаво,темно зелено(маслинесто) ,темно лиљаково и кресмасто

2. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Во зима се потемни..преовладуваат црна, сива, виолетова...а во лето шаренило...светли, весели бои :)

3. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Есенва се опремив со тегет :D Некако почна да ми преовладува оваа боја, и модерна или не, јас си имам парчиња за секаде :D

4. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Во средношколскиот период се‘ се вртеше околу темните бои - црната, сивата, кафената, тегетот и маслинестата, и не поради визуелни ефекти некои постигнување бидејќи немав ни 50 кг.

Последниве години се свртев наголемо и кон светлите и шаренки парчиња, дури и оние со различни принтови, така да сега со гордост изјавувам дека мојот плакар е во сите бои на виножитото (ова секако се однесува најмногу на летната гардероба на чоколаден тен комбинирам и по дречави бои, иако во принцип повеќе сум приврзаник на земјени и општо боите на природата си ги викам, токму оние нијанси кои се среќаваат во природното опкружување).

5. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Обично се на црно,сиво ми беше.А сега ми се увртеле во глава крем,кафено и тегет и се на тие бои гледам гардероба а и купувам.

6. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
  7. beautiful1

beautiful1 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2010
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    33
    хмм епа вака значи нај многу облека имам во црна,сива и плава боја. Ги обожавам тие бои. Инаку сега повише гледам да купувам на бела,кремаста и мастилна боја. Обично сакам да ги комбинирам боите пример плава со кафена или плава со црвена...и слично. Така што пример ако купам плава блуза, си купам кафено шалче :) Ги сакам боите, сакам да експериментирам со облеката. :*

8. Marchesa

Marchesa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    965
    Најмногу преовладуваат неутралните крем, црна, сива, бела... Во лето ги комбинирам со поживи бои, во зима со потемни, по сталожени... Бордо ми е омилена боја за во зима со години, не знам ни јас зошто :D

9. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.836
    Хаха боите т.е. бојата која највеќе ја има е црната. Кога ќе барам нешто ги вадам сите алишта надвор за да го најдам тоа што ми треба xD. Имам нешто и сиво, кафено, но сепак темни бои преовладуваат :rock:

10. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    епа вака :)
    есен преовладуваат темните бои темно црвена-винеста, темно зелена, темно Жолта, кафеава, црна, тегет.
    зимацрно, тегет, црвено, крем, зелено, лилјаково, сиво.
    пролет микс од бои, шарени дреЧ бои. зелено, розево, Жолто, плаво, портокалово, лила.
    лето исто одам кон шареното а најмногу црвено и зелено и бело исто така.

11. Biggie

Biggie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    62
    За летниот период си имам крпчиња во 536948 бои :D . Блуфчиња, маички, сикњички, се и сешто. Ама пролетта и есента ми се поеднобојни :D , имам најмногу виолетово, сино, сиво, тиркизно, омилени ми се и најубаво ми стојат. Во зима сум црно - бела - црвена :bow: .

12. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Што знам, во лето по дифолт носам пошарено, поразиграни и летни бои. Најмногу облека имам во бела боја, дефинитивно. Лето, знам да бидам малце послободна со изборот, и знам да си облечам подречлива боја со некој аксесорис во истата, додека пак зима одам на стандардот за мене, тоа е црната боја.
    Некако омилените комбинации ми се во црната, белата и сивата боја.
    Но, имам и виолетова маичка која патем никогаш не сум ја облекла, иако ми е поклон од Грчка. Имам доста необлечени работи што така ми стојат во плакар затоа што се некоја шуби дуби боја.
    Значи да не одолговлекувам, боите во мојот плакар се: бела, црна, сива, розева, темно-сина, со примеси на останатите бои, во кои имам по 2-3 парчиња облека. :)

13. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Луѓето обично ми велат дека многу убаво ми стои розевата боја, па во мојот плакар ми се чини најмногу доминира таа боја. Секако, не онаа бебешка розева, туку потемни нијанси на циклама.
    Носам секакви бои, а избегнувам црно. Сакам живи бои како зелена, жолта, а зимно време претежно носам кафено, виолетово, темно црвено и слично.

14. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Порано беа црно,бело,сиво.. Сега несакам црно да смислам. Се ми е шарено. Сега се стремам повеќе кон земјени, есенски бои. Преубави се.

15. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Ситеее!!! Најомилени ми се црна, индиго сина и шумско зелена! жолтата исто така ми е многу интересна и малина розевата боја! Кафена темно е убава ама немам ништо во оваа боја, додека пак посветла имам неколку работи. Но во главно доста шарени бои имам во плакарот :)

16. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    црна , виолетова , розева , бела , тегет , сина , кафена , сива, кремаста.. :)

17. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    есен/зима
    црна стандард :)
    кафена
    кремава
    тегет
    сива
    златна
    црвена
    бела

боиве нефарбани неможев да ги најдам (ги нема) :lol:

пролет/лето:
    бела
    розева + разни нијанси
    сина
    тиркизна
    кремава
    шарена :)

18. sin.safir

sin.safir Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Барем еднаш месечно од гардароберот исфрлам облека на нервна база. Само црната, црвената и сивата боја заслужија да останат таму на подолг период.
    Ако мене некој ме види во светла боја значи нешто не е во ред ;)

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    секогаш практикувам да имам од се по нешто, бидејќи секој ден нова идеа ми доаѓа во глава.
    летно време се претжно светли и шарени принтови
    а зимно време темни бои,животински принт

20. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Претежно сива и црна :rock: :rock: 8)