Во дневната се маслинова боја како Bright што објавила . во куњата се црвени , во вецето се со плочки , кај брат ми се сини со сиво , кај мене се светло виолетови со светло розе
Во мојата соба се светло розево со светлио зелено,во салонот е кремово а салната на моите е драч плава со светло жолта...
дали некој може да ме советува како да ги обојам зидовите во спалната ? мебелот ми е црн а купив завеси со нежна боја на слонова коска и сиво. станот не е мој и не сакам и неможам мн да вложувам па затоа сакам да го средам колку толку . мислам дека и тапети ќе биде убаво. дали сами ги лепите или мора да се викне човек?
Боите на зидовите зависат и од мебелот каква боја е. Обично се комбинираат максимум 2 бои каде што едната преовладува а втората е како некој детал. Грешка е ако е иста боја на мебел и зид. Баш пред некој ден бев на посета кај едни роднини, тазе вселени во куќата и спалната ми остави впечаток, мебелот беше некоја светла праска боја а зидовите јака боја на праска. Е тоа ми боде очи, го намалува просторот и некако замара. Темните бои го намалуваат просторот а светлите бои го прошируваат. Иако се е до ствар на вкус...
Сеуште не сум мажена ама кога ќе си ја декорирам спалната соба ѕидовите би ги ставила ептен бледо виолетова а мебелот сив и темно виолетов и по некој бел детал. А за денвната мислам дека е најдобра белата боја и мебел со не многу јака боја, никогаш не би ставила мебел каде што преовладува црната боја како што е модерно во последно време.
И кај мене се бели. А јас сакам да се во боја, барем кај мене в соба. А имаме со брат ми посебна соба во куќата на дедо ми, таа е бела со плаво.
Кај мене бидејки собата ми е бледо розево- бледо лилјакова би сакала 4 ѕида да бидат бледо розови и горе ѕидот да биде бледо лилјаков
За жал се бели ,повеќе би сакала секоја соба да биде во различна боја,сакам разноликост затоа што верувам дека боите влијаат на расположение и на енергијата
Кај мене во дневна некоја нијанса на бордо еве вака Спојлер три стуба и два спротивни ѕида, а другите во некоја светла крем боја. В детска(ја делам со сестра ми) едниот ѕид ни е цел зелен од кај прозорите(ова беше моја идеја) и многу ми се свиѓа бојата ваква е Спојлер , другиот ѕид е цел лилав, тој спроти него цел розе, а тој помеѓу нив лила и розе пола со пола од еден крај до друг. Дека прекривачите ни се лилави, ама сеа сакам тој ѕидот што е цел розе да го офарбам портокалев многу ми се свиѓа таа боја и одлично би си одговарале со зелената. Нешто вака сакам