Мојата соба розова, на брат ми сина Спалната на мама и тато праска, а останатите простории крем со бордо (секако исклучок купатилото )
Секаде бели,повторно ...Порано детската соба(мојата и на брат ми) беа по два ѕидови розово-виолетови и по два сини,дневната и кујната беа праска боја.
Кога станува збор за собна естетика сакам неутрални бои.Во целиот стан ѕидовите се бојадисани во изразена светло-кремова боја.
Вака сега...в кујна/трпезарија бело бело бело... Во дневната спалната таму како праска боја шо знам шо боја е Мојата соба е сосема вклопена со самата јас (Лајк а бос бе) Зелени ми очи,зелен ми мозок,зелена ми омилена боја,зелени ми ѕидови
Мојата соба е виолетова (претходно ми беше бела, па жолта, па розева), а останатиот дел од спратот ни е кремасто жолт.
Детската соба е бледо виоетова, салонот е бело-виолетово а ѕидот кај што стое кујната е јака виолетова боја. Другите соби се бели.
ѕидовите ми се темно виолетови,имам црно-сив петосед,сиво-бел ламинат и килим црно-бело-сиво,тоа се океј али сакам да напраам ново биро,полици и нешто такво,ама незнам каква боја... *бојата на ѕидовите е привремена
Ѕидовите во мојата соба се нешто измеѓу розови и виолетови и на едниот зид над креветот имам нацртано огромна пеперутка еве ја , само на сето ова и имам додадено ноти и виолински клуч и изгледа како петолиние ( цртано е со црн поликолор ) и сите кругчиња и нотите се испрскани со виолетови светки
Сакам да ја избојам мојата соба во друга боја, доста ми е од розеви и љиљакови. Ми треба нешто посериозно сега веќе Дајте некој предлог или слика
Како посериозни бои ми се гледаат нијансите на кафеаво и кремаво.. Од нив според мене најдобра е капучино боја.
Бидејќи гарнитурата во мојата соба е комбинација со портокалова и крем боја ѕидовите ми се такви.И тоа јака портокалова не некоја си избледена,и многу ми се допаѓа Во дневната соба со кафената гарнитура имам крем и темно кафеави ѕидови. Посериозни бои се сите нијанси на кафеава,а некогаш и црвената мислам дека може да се истакне како посериозна боја
И јас го имам тој проблем. Барем еден да сменам или некоја тапета да ставам, ма ЈОК мојов е жива класика.
Здраво. Ми треба помош.. Решив детската соба да ја бојам црвено и плаво, (моментално ми е жолта) бидеќи и сите ствари ми се такви, и сега ми треба предлог како да ги бојам ѕидовите, сакам на еден ѕид да ги има двете бои, како да ги поставам интересно некако..
Мм сака дневната да е комбинација од зелено и бело, а јас кујната на портокалово. Проблем е што кујната е споена со дневната, па не знам како би се вклопиле боиве. Аголната гарнетура, тепихот, фотељата би биле во зелена боја. Трпезариската маса, клуб масата и столиците би биле бели. Немам некоја посебна замисла ( за естетика ич не ме бива)