МНогу убаво ми стои бела боја, крем, кафенка, мастилна, и тиркизна. Башка последната што ми е омилена боја, кога облечам маиче во таа боја очите поинаку ми светат, ми преливаат. Најгрдо изгледам во црно и црвено, скрос се губам во тие бои, и не се чувствувам пријатно. Многу ми влијае бојата за тоа како ке се чувствувам
Јас се пронајдов во лето-прољече момињата, имам праскест тен и светло кафеави очи. Највеќе се пронаоѓам во земјени и неутрални бои, кои нечесто ги комбинирам со некоја вриштеча боја како корално црвена или јака нијанса на сино. Ми имаат кажано дека и жолта ме отвара, ама сваки муто носи жуто, енд ај ем ноу муто!
Сина,сива,црна,црвена,зелена,портокалова(праска боја) ми прилегаат,бидејки имам бел тен. А крем,кафеаво,онаа песок боја не,имам многу пати пробано и гока ќе се погледнам како некој дух изгледам.
Ги обожавам белите парчиња облека на мене(џемпери,блузички,рамбовки,топ,фармерки,шорцеви-бел тексас,јакничка) и се што наброив,го поседувам и уживам во моделите и бојата. Сакам и крем и кафеави работи,или крем во комбинација со кафеаво,како и сиво(може и затоа овие 4 бои доминираат во плакарот). Црвена или јака розева(палта и штикли)се мојот омилен избор ,кога станува збор за овие 2,исто сакани мои бои.
Јас не можам да се најдам у ниту еден од овие типовите што се.. Од се по малце.. Според мене најдобро ми стои темно сина, или зелени нијанси дека ми ги истакнуваат очите.. Исто и бела.
Есен Тука спаѓаат луѓе со златести тонови на кожата. Оваа категорија е карактеристична за црвенокоси и бринети со потемна боја на очите. Носете златна, кафена, беж, портокалова и темно кафена боја. Одбегнувајте ги сите нијанси на сино. Се пронаоѓам во кафена, беж, кафена боја но не и златна, портокалова. Инаку јас баш читав нешо вакво во списание беше како тест ако го најдам ќе го пишам тука, зашо беше добро објаснето
Според ова, припаѓам во категоријата Лето, да речеме делумно точно. Но како што и во некои слични вакви теми сум кажала и пак ќе кажам, не се водам според вакви определби.
припагам во категоријата есен и овие боите точно дека ми стоат најубаво посебно портокаловата,али за тоа со сината не се слагам зашо сина боја на луге со темен шпањолски тен највеке стои
пастелните,меките бои бидејќи јас сум плава и најубаво ми стојат...и најголем дел од гардеробата ми е со пастелни бои
За жал ниту едно не одговара на мене средно темен тен , кафеава коса и очи и имам читано дека ми стојат повеќе темни бои , како темна сина, виолетова, и т н ....
Според ова јас се пронаоѓам во Зима, и точно е дека ми прилега белата боја, покрај неа ги сакам сивата, виолетова и црна
Јас сум нешто измеѓу Пролет Спојлер Кожа која е во боја на праска и крем. Тука спаѓаат луѓе кои имаат пеги, румени образи, зелени и сини очи и светли бои на косата. Оние кои се најдоа во оваа група треба да носат топли бои, како златна, жолтеникава, златно-кафена и боја на праска. Треба да одбегнуваат темни, досадни бои. и Лето Спојлер Кожа која е бледа и розеникава – оваа кожа е најкарактеристична за русокосите и бринетите со светли очи. Оние кои се пронаоѓаат во оваа група треба да ги одберат пастелните и меките неутрални бои, комбинирајќи ги розевите и сините нијанси. Лаванда, слива, розе, кафена и сина се бои кои се препорачуваат, додека црна и портокалова треба да се избегнуваат. затоа што имам кафена коса , кожата ми е бледа и розеникава, имам румени образи. И сите овие бои од Пролет и лето^ ми одговараат .