Да да ако ти важи побарај го пошто мене во систина ми рекоа несмееме два пати исто да издаваме.А ако нешто ти речат и на самото боледување има пишано под кој бр.е заведено конзилијарното и од кој доктор.Само види што ти пишува кај контрола со што да се јавиш дали со конзилијарно или само со контрола.
Девојки изгледа направив грешка,помогне те ми да го оправам.Имав со позитивното бхсг боледување од еден месец од 17.12до17.01.Земав извештај од систина и извештај од матичната со шифра 020.И ми одобрија боледување само до 01.02.,месечно не ми одобрија,каде згрешив.Ве молам за помош.Ви благодарам од.Како да постапам следниот пат за да добијам боледување месец за месец.
За медицинските извештаи не ми наплатија ништо,а конзилијарно не сум земала уште.Кога ќе земам ќе ви пишам.Секое добро
Мамички кај мене уште нема пари за боледувањево денес бев во фонд ми викаат од фирмата не пуштиле никкави документи а во фирмава кај што сум вработена ми кажаја дека се средиле уште во ноември кога и ми почна боледувањето.дали имате да ми дадете некој совет како да постапам сега дали да си ги соберам документиве што се кај мене и сама да си ги поднесам во фонд или нешто друго
Кој ти одобри? Првото боледување е 15 дена. Потоа ти треба извештај од специјалист и со предлог од матичната одиш на комисија па ти продолжуваат еден месец. И понатаму на еден месец се продолжува, освен последното кога ќе ти кажат од кога да отвориш породилно.
Мила законски било 15 дена за да се комплетирале 60 дена.Е сега после ова следи конзилијарното мислење и продолжување на боледувањето од 1 месец.Таков бил законот.Поздравче
Побарај го бројчето под кое ги примиле документите во Фондот. Фирмата мора да го има, и потоа со тоа бројче појди во фондот и распрашај се.
Ако сам во оваа држава не се растрчаш да се распрашаш и сам да средиш нема шанси некој да среди.ни бројче ни ништо од кај мене на работа викаат се средиле уште во ноември во фзо абер немаат ни документи мои ништо јас два дена на едно место трчај на друго место трчај сама си поднесов документи
И кај мене нема ништо уште. За прва исплата од фонд треба да стигне документ некој прво колку ќе ти исплаќаат или директно пари на сметка стигаат? Поднесени ми се пред пола месец документите уште ништо. А никаков број не ми дадоа кога ги поднесував, катастрофа жива.
Zdravo feminki.Imam nejasnotija okolu bolovanjava..Kraen termin za poroduvanje mi e 14ti April, a na 14ti Mart vleguvam vo 9ti mesec.Znam deka treba 28 dena pred kraen termin zakonski da se otvori porodilnoto.E sega,na rabota sakam da odam do 8mi Fevr,a od 11 fevr da otvoram obicno boleduvanje od maticen opst doktor 15 dena,posle toa uste 15dena od maticen ginekolog i na kraj da gi zemam denovite od stariov odmor (imam okolu 6) i posle18 ti 19ti Mart da si go otvoram i porodilnoto.Dali moze vaka so boleduvanjava da se otvorat edno po drugo ili mora da ima prekin megju dvete boleduvanja od opst doktor i maticen doktor?toa ne mi e jasno..
Мислам можеш, јас така правев кога се враќав на работа после породилно е сега не се сеќавам дали викенд беше измеѓу двете боледувања, ама не одев на работа еден месец.
А зошто не и се јавиш на таа плата шо ви спрема за фино лепо да ти објасни за да не згрешиш, сепак таа ги собира и поднесува документите во фонд?
aj airlija tuku za kolku vreme ti isplatija kolkku cekase... jas seuste cekam a na poleduvanje sum od 07.12
Сега во јануари се изначекавме сите дур стигнаа, незнам зашто така беше овој месец не ми е јасно. А во декември немаше чекање, почеток на декември исплатија. Незнам зашто немаш уште, провери си на работа дали ти ги доставиле документите на време.