Jas ostanav na boleduvanje na 1 septemvri, a prv pat od fondot mi isplatija vo noemvri. Posle toa sekoj mesec e redovno. Kasni samo na pocetokot ako ne se lazam.
So prvata bremenost od firma ne me pustaa porano pa morav da odam do 38 e Sega so ovaa bremenost imam moznost da odam i porano i pritoa da si iskoristam odmor. E Sega od koga najrano za normalna bremenost moze da se otvori boleduvanje, na civ tovar finansiski paga toa i dali vo toa vreme spaga potoa namaluvnjeto na trudnickoto. Zatoa sto so prvoto otidov 38 nedela se porodiv 42 i so bebeto ostanav 8 meseci. Sega termin mi e kraj na juli koga mozam da zemam trudnicko
Може. Иако во законот е регулирано дека треба 28 дена порано, сепак има многу што отвораат на ден на породување. Еве јас земав одмор и планирав на ден на породување да отворам. Така се договарав и со матичниот.
Да таму ја водам бременоста ама треба 3 ца доктори, сакав заедно со контрола да земам ми даваше претходно препорака ама за 2 недели, контролата ми е на 19 ти а треба на 20 ти да однесам па ми е страв да не е некоја процедура и да не можам да средам на време.
Дали некој бил надвор од границите на државава додека бил на трудничко боледување со конзилијарно мислење... Дали може да има штетни последици по работниот однос (отказ) Во однос на породилното боледување, платата ми е значително намалена од март месец.Дали ке се зема просек од последните 12 месеци или 6 .(јавно претпријартие)...
Dali ima nekoj iskustvo so boleduvanje posle in vitro,vo ponedelnik ke odam na komisija,mi zavrsuva prviot mesec od boleduvanjeto,denes na maz mi,maticnata moja mu dala predlog za komisija so dijagnoza 020,i nisto drugo,dali ke ni odobri komisijata vaka?
Е па тогаш не е проблем. Терај слободно. Ќе имаш извештај и некој ако те преиспитува зошто си била имаш документ за оправдување.