Можеш и на лице место објавуваат и мислам на една недела ги менуваат. Ама подобро јави се, погоре ти се броеви на кој јас сум добивала.
Не постои боледување што се исплаќа 100% освен за некои тешки дијагнози. Евентуално по одлука на фирма, како кај мене до 15 дена фирмата не ни крати за боледување.
Devojki dokolku boleduvanjeto e nad 1 mesec neli isplatata na plata e od fzom, pa sakam da prasam posle kolku vreme isplakjaat dali se docni i kakva e presmetkata?
Незнам за каков документ зборуваш јас кажувам она што вика законот за работни односи - до 30 дена исплаќа работодавачот.
За документ кога сум земала боледување и како префрлале пари. Сигурно нема ниту фирмата да измислува ниту пак од фонд.
Здраво, моментално сум на боледување од матичен гинеколог(2 недели). Сакам да го продолжам уште 2 недели. Но не сакам да ми се води како патолошка бременост. Матичната може да ми го продолжи боледувањето или не? Следен чекор?
Уште две недели до месец може да ти продолжи комисија ама мораш извештај од специјалист е тек после тоа е патолошката, така да можеш, само ќе и треба на матичната извештај од специјалист за спреченост на работа.
Малку помош околу роковите за отварање на боледување од матичен гинеколог. Дали мора истото да се затвори до 36-та недела или може да отвори најдоцна до 36-та недела? На пример да отворам 35+1, 2 недели?
Фала ви девојки. Општ ми рече само една недела, а ми требаат 2. Во спротивно многу рано ми иде да отворам породилно.