Дури сега го гледам одговорот. Во овој случај би биле 2 засебни боледувања но ако морам и така ќе направам. Не ми текна, фала ти
Здраво девојки дали некоја знае доколку си на патолошка за да не ти се скрати породилното колку време треба се вратиш на работа пред да отвориш породилно?
Дали за да ми следува 90% платено боледување мора да имам над15дена континуирано боледување? Имаме 17 дена овој месец мегутоа ми се на две боледувања.
Здраво, бремена сум 6 недела па поради крварење треба да одам на боледување. Сакам да ве прашам при боледување 2 недели од матичен, колку посто при бременост исплаќаат од плата( и дали фондот или работодавачот)
Zdravo da prasam do 10 avgust bev pod firma od 11 avgust plata treba da mi pusti fondot, minatata nedela firmata mi pusti pari za tie 10 dena vo avgust no na moe zdravstvo pisuva osigurana do 30.9 obicno odma se prefrla na 10 mesec , dali fondot go podmiruva osiguruvanjeto koga ke gi isplati parite za avgust ?
Здраво дали по завршување на комисиско боледување (патолошка бременост), наместо да отворите породилно 45 дена пред термин, сте користеле боледување од општ матичен или матичен стоматолог?
По дадено боледување од 2 недели од матичен гинеколог, кој треба да ми даде боледување за да го продолжам до еден месец и дали исплатата е 90 или 70 % и кој исплаќа фирмата или фонд.