Ти благодарам на информациите, а кога би било 15 дена од матичен па 15 дена од комисија (ако нема потреба после да продолжат патолошка) колку би ми исплатиле дали 70 или 90% од плата за тие две боледувања од по 15 дена? (односно 30 дена последователни)
Моментално имам 5 месеци стаж во фирма, но поради скратен цервикс морам да лежам дома, е сеа дали може некако да искористам боледување уште еден месец додека направАм 6 месеци за да можам да одам на патолошка бременост без да сум на товар на фирма?
Мислам дека со било какво боледување сега (од матичен доктор, матичен гинеколог и сл.) би биле на товар на фирма. Над еден месец сте на товар на фондот
Да, до 2 недели може матичен гинеколог боледување да дади. Исплаќа фирмата во тој случај (не знам колку % е само)
Девојки во февруари ми е терминот за породување, меѓутоа јас немам 6 месеци стаж во новата фирма каде што се вработив. Давајте идеи и помош што може да се прави.
Мислам дека ништо мора да имаш 6 месеци непрекинат стаж за боледивање ти колку месеци имаш во фирмата
Бидејќи не сретнав одговор на прашањето дали можеш да ми кажеш дали ти скратија 10 или 30% за 4 недели боледување со различни дијагнози? До кога најдоцна пред термин може матичен гинеколог да ми отвори обично боледување а да не е породилно и дали може да трае 2 недели со различна дијагноза немора да е истата, бидејќи фала богу се е ок.?
Мене општ матичен лекар ми рече можам 2 недели да ти пишам со дијагноза некој бронхит или слично. Зависи до докторот изгледа дали ќе сака да правда толку..
Јас бев на боледување од матичен гинеколог пошто имав стомачен вирус 2 недели и после продолжив уште две на комисиски и ми скратија само 10%после отворив ново боледување од општ матичен 2 недели и тогаш ми скратија 30% за тие две недели И одма после тоа го отворив породилното
Комисија во Букурешт која смена е утре (за презиме на буквата Б) Никој не ми крева на телефонот што го имаат оставено
Можам ли да однесам документи во втора смена од конзилијарно? До утре ми важи боледувањето, утре во 14:00 сум на конзилијарно, едноставно нема како да стигнам во прва смена… имаат ли разбирање?
Sakav da prasam koga ima komisija pregleduvaat? Prasuvaat nesto? Ili samo vrz baza na dokumentitr prodolzuvaat?