Форумџика на годината

Боледување во бременост

Discussion in 'Бременост' started by ZojaP, Dec 10, 2014.

1. AniSk

AniSk Истакнат член

Здраво, и јас моментално си користам болед од Систина.Ке ти дадат конзилиарно мислење 60 дена, после тоа пак ќе ти продолжат.

5678m and DolceVita3 like this.
  2. DolceVita3

DolceVita3 Истакнат член

Ти благодарам на одговор. Не ми е пак јасно преку кого ќе оди боледувањето, кога матичниот гин. не се нафаќа да го отвори.. јас сум веќе 45 дена пред термин и поради тоа не може ниту патолошка да се отвори.. претпоставка моја е дека ќе дадат мислење, ама потоа како ќе се процесира..

3. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Дали матичниот ти наведе некои опции? Сигурно има некоја можност да си земеш боледување. Или Види со општ матичен две недели и со годишен одмор ако го имаш.

Mila0000 likes this.
  4. DolceVita3

DolceVita3 Истакнат член

Ми кажаа дека можам недела дена со општ матичен, уште недела специјалист. Не сакав да го почнувам годишниот, како би ми останал за пред враќање од породилно, но ајде ќе видиме како ќе биде, ако мора :))

AniSk likes this.
  5. AniSk

AniSk Истакнат член

vo tvojot slucaj momentalno samo opst maticen moze, deka si 45 dena pred termin.

6. jelo

jelo Популарен член

Девојки едно прашање. Бремена сум и користев боледување од 7 дена за состојба поврзана со бременоста и после тие 7 дена си продолжив да си работам. Прашањето ми е како се рачуваат тие 7 дена боледување во плата? Дали се крати 30% на цела плата или 30% само на тие 7 дена?

7. Ani93

Ani93 Истакнат член

30% само за тие 7 дена.

jelo likes this.
  8. livethelife

livethelife Истакнат член

Женски дали може матичната по гинекологија да ми даде боледување по основ на бременост

9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Може да ти даде боледување со дијагноза, која се менува според неделите.

10. Bibaaaa

Bibaaaa Истакнат член

Здраво девојки,
    Ве молам за инфо, за продолжување на боледување (комисиско) заради бременост по пат на ИВФ , како оди процедурата дали документите во комисијата се поднесуваат лично или може било кој член на семејството и дали веднаш ви кажуваат колку време ви го продолжиле боледувањето и од прилика колку време продолжуваат комисиски или зависи од дијагнозата што ви е назначена на извештајот?
    Фалаа однапред

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Нека носи некој друг место тебе. Одма имаш извештај, на кој пишува колку ти е одобрено.

Bibaaaa likes this.
  12. Prolett

Prolett Популарен член

Додека бев на почетокот, одеше член на семејство/ маж ми. Потоа јас одев, кога како,. Важно е да се носу навреме. Поздрав

13. 5678m

5678m Истакнат член

Devojki na bolovanje sum od matixen ginekolog zaradi krvarenje vo rana bremenost 8 ma nedela za sto i od sistina imam izvestaj, bolovanjeto od 15 dena mi e do 17 mi, a na specijalist na kontrola treba da odam na 15 oktomvri i sigurno ke mi go prodolzi uste dve nedela.Kazete mi posle tie 15 dena doktorkata ke me prati li na Komisija vo Bukurest i ako mi zavrsuva bolovanjeto na 15 oktomvri jas koga bi trebala da odam na komisija, dali se sostanuvaat sekoj den.Dali moze nekoja da spodeli syo pisuva na izvestajot od komisijata

14. livethelife

livethelife Истакнат член

Zdravo da prasam koga se koristi boleduvanje vo bremenost po koja sifra e boleduvanjeto
    Fala