Здраво, и јас моментално си користам болед од Систина.Ке ти дадат конзилиарно мислење 60 дена, после тоа пак ќе ти продолжат.
Ти благодарам на одговор. Не ми е пак јасно преку кого ќе оди боледувањето, кога матичниот гин. не се нафаќа да го отвори.. јас сум веќе 45 дена пред термин и поради тоа не може ниту патолошка да се отвори.. претпоставка моја е дека ќе дадат мислење, ама потоа како ќе се процесира..
Дали матичниот ти наведе некои опции? Сигурно има некоја можност да си земеш боледување. Или Види со општ матичен две недели и со годишен одмор ако го имаш.
Ми кажаа дека можам недела дена со општ матичен, уште недела специјалист. Не сакав да го почнувам годишниот, како би ми останал за пред враќање од породилно, но ајде ќе видиме како ќе биде, ако мора )
Девојки едно прашање. Бремена сум и користев боледување од 7 дена за состојба поврзана со бременоста и после тие 7 дена си продолжив да си работам. Прашањето ми е како се рачуваат тие 7 дена боледување во плата? Дали се крати 30% на цела плата или 30% само на тие 7 дена?