Прашањево ми нема врска со темава ама не најдов слична тема имено знае ли некој за спондилоза на врат дали следува боледување и доколку ортопед препорача терапија дали и додека си на терапија ти следува боледување? Исто ортопед од систина може ли да даде боледување?
Jas sum Mr Dr i mozam slobodno da diskutiram na ovaa tema. Dodeka si na terapija da sekako sledi bolovanje dokolku doktorot ortoped ti pisi na izvestaj tocno opredeleno vreme, no mozi to da go stori isto i maticniot lekar, a za prasanjeto dali ortoped od sistina moze da dade bolovanje jas bi ti kazala da ne rizikuvas preku PZU osven od maticen. Vo sistina ne se povrzani so "Moj Termin" i bolovanjeto ne mozat da go pisat oficijalno so izvestaj
Мислам дека матичната може да го отвори боледувањето со извештај од ортопед од Систина. Барем така јас отворам боледување за нега на дете, со извештај од специјалист од Систина. Би требало и ова да може или па не?
A bolovanjeto maticnata go ovara ako treba poveke od 15 dena. Pomalku od 15 dena moze da dade koj bilo lekar vo drzavna institucija
Каде да проверам дали комисијата би ми го продолжувала боледувањето за нега на дете со дијагнозата по која не водат? Може некаде да се јавам за ваква информација за да знам што да очекувам како одговор од комисијата и да си барам друго решение ако треба. Има ли негде некоја листа на дијагнози за кои одобруваат.
Во последното мислење/боледување што комисијата ти го има дадено долу стои: Контрола со: конзилијарно или сл.....
Сеуште не сум поднела до комисијата документи. Прв пат би поднела сега. Мислев дали има можност однапред да дознаам за одредена дијагноза дали би ми одобриле.
Прво од матичен отвараш. А после со извештај од специјалист поднесуваш до комисија. Матичниот ќе ти каже, они знаат. Која дијагноза е?
Можеш да пребараш шифрарник со дијагнози и таму пишува со која дијагноза колку време се одобрува. Изгуглај ќе најдеш.
Ортопедот ми даде мислење за терапија, а колку терапии треба одлучувал физијатарот и тој треба да даде извештај за продолжување комисии, да не знаеш кога треба да однесам документи на комисија,последен ден од боловање или нема врска може и порано
Може ден два и порано. Но прво матичниот ти пополнува барање/предлог или како и да се вика и со тие документи/извешати носиш се во букурешт ако си од ск.
А дали знае некој дали за Тортиколис кај бебе ( искривен врат) следува боледување? И дали некој имал искуство со ваква состојба?
Дали одите на физикална? Ако да, тогаш секако ви следува баеџги, ќе си обновуваш месец за месец. Колкаво е бебето?
10 месеци прави за некој ден, уште не сме биле на преглед имаме термин на почеток на ноември. Ќе треба физикална само викаат дома ќе сум му правела ќе видиме на преглед