Ќе ти важи истото конзилијарно, само ќе треба нов извештај од специјалист. Ти пишува на одлуката што треба да приложиш следен пат.
Ми пишува СО КОНТРОЛА И КОНЗИЛИЈАРНО МИСЛЕЊЕ ова значи нов извештај од специјалист и истото конзилијарно? Фала ти
Да, со истото конзилијарно бидејќи трае 60 дена. Следниот пат ќе ти продолжат до датумот што трае конзилијарното.
Кога се носи потврда во фирма за боледувањето? На работа ми бараат уште сега во прв ден, а на педијатар ми велат дека издаваат кога ќе се затвори боледувањето.
Јас кога ќе се затвори сум носела. Исто кажано ми е од педијатар дека тогаш се издава боледувањето. Ако ти го испринтаат денес ќе биде само за денес, би дошло секој ден да ти принтаат, ден за ден, што нема логика. А да стои со дата во иднина не може.
Ти треба само да најавиш дека си на боледување ништо друго. Побарај им да ти пратат примерок каква потврда треба.
Не знам дали си измислуваат свои правила, ама ми бараат потврда за отсуство од работа, а на крај кога ќе се затвори боледувањето, некаков иср извештај, или што и да е.
Има вакво нешто за ковид, ама незнам дали уште важи https://www.mtsp.gov.mk/covid-19-ns...uva-so-potvrda-od-gradinka-ili-ucilishte.nspx
Ми дадоа извештај за привремена спреченост за работа, со опис и штиклирано Негување на болно дете до тригодишна возраст.
Да не знае некој како се смените оваа недела? Буква А која смена е? На телефон не можам да ги добијам
Здраво девојки, го копирам прашањево од друга тема, ми треба инфо: За боледување за децава , за сипа ици (варичела) матичната ни бара крвна слика ( за било која друга болест/ шифра ни барала ако има потреба за втора недела), во случајов сега ако треба втора недела, ни треба од дерматолог извештај. А секако треба пошто не проаѓаат толку брзо. Некој искуство да сподели со матичен (спец.педијатар) и боледување за сипаници или доколку некоја се разбира дали иде вака процедурата?
не ми барале ништо за продолжување за втора недела, едноставно барам да се продолжи боледувањето, сигурно сеуште имаат сипаници, ќе ти го продолжи без проблем јас мислам.. и антибиотик кога пиеле по 7 дена пак сум била на боледување 10 12 дена без проблем.