Значи само за варичела ни бара крвна слика за отворање на боледување и извештај од дерматолог за продолжување на боледувањето +1 недела (да добиеш 2 недели боледување), иако се гледа дека има осип и се пропратно... Никогаш сме немале ваков момент да не речам проблем со матичниот лекар за ниту една друга болест, затоа пишав, ме интересираше како е по други педијатри пошто административно ова вришти од нелогичности... Како и да е, завршивме работа (бевме на дерматолог) па ќе се чуваме уште некој ден по дома.
Здравио на сите. Дали може да споделите инфо после колку време ви било исплатено од фондот делот за боледување? Користев во декември за дете под 3 години. И дали има некој број за контакт да се јавам?
Дали некоја мајка била на комисија за продолжување деновиве дур не им работи системот? Дали си функционираат нормално? Да знам што ќе ме очекува сега кога ќе одам
Да има врска и тоа дали има дополнителни испитувања. Мене за сипаници ми даде една, за две морало да идеме на кожен.
Мамички ,читав различни приказни за исплата за нега на дете до тригодишна возраст...сега што испадна , колку е 70 % или 100
70% разликата е во тоа што до 3 годишна возраст исплаќа фондот од прв ден, а над 3 годишна возраст си на товар на работодавачот.