Само да не е во ист месец може и два дена да биде разлика отварање и затварање на бол. Ова го работам и затоа знам.
Ахам, ти благодарам многу. Се скапав звонејќи по телефони, желудниг ме фати. Е сеа со оглед за моја дијагноза што ме следува, ваљда нема да го тупат да ме одбијат.
Кај мене беше 100% платено. Е сега дали има разлика болничко лекување или друг тип не знам. На работа ми рекоа под фонд е и 100% беа тие денови платени.
Си провери според дневница? Ако е така направиле грешка. Нема по закон 100% освен екстремни дијагнози. Сум била и со болничко и неболничко никогаш повеќе од 70% не исплатиле.
Комплетната сума делот од работа исплатен и делот од ФЗОМ беа исти како и претходните месеци што си земав. Немавме варијации во плата некои баш тој период.
Искрено не знам дали некој утнал или не. Битно крајната сума беше целосна. Баш сега препроверив во пресметките.
Здраво. Дали може да ми кажете дали боледување за мало дете го отвара педијатарот или и мојот матичен лекар треба нешто да направи? Детето ми се разболе, па планирам да отворам боледување. Попладне сме на лекар, па да знам што да правам. Прв пат ми е, па може е смешно прашањето. Тенкс
Дали некој знае за третирање на бактериска инфекција конкретно salmonella колку време следува боледување?
15 дена со копрокултура и крвна слика. Над 15 дена комисиски во Букурешт со извештај од инфективно до 30дена.
Здраво, дали некоја мајка знае колку даваат боледување за операција на кила(хернија) на 2ипол години дете?
Кога да очекувам исплата од фонд во случајов задоцнив со носење на документацијата некои си два месеци можда и повеќе се фати? Прашав дали е проблем што толку доцнам, рекоа не е, ама не прашав за исплата. Ќе однесев порано, ама мислев дека книговодителот ја завршил таа работа.