Мајки.. помош ве молам.Треба да се вратам на рабпта после породолно. Дали може со дијагноза од ортопед или физијатар да се тера 2 3 месеци за нега на дете.. реално детево нема проблем никаков ама нема каде да го оставам Ако има некој ваква ситуација со која дијагноза сте продолжиле боледувања за бебушки за да седите дома со нив уште некој период
Јас продолжив два месеци боледување со извештаи од физијатар. Едвај даваат, ама ние имавме основ, иако немавме потреба од дополнителни вежби, со малку молење се согласи докторката да ни пиши вежби. За дијагноза, најчесто ги пишуваат тортиколис, ама од што ги направија сите бебиња со "тортиколис" сега си имаат засилен инспекциски надзор, барем во Битола. Кај нас дијагноза беше еквиноварус. А исто продолжуваат со слабокрвност, ама хемоглобинот треба да е под "100"
За дете до 3 од прв ден се оди под фонд. Фирма ти крати онолку дневници колку што си денови на боледување, а фондот за тие исплаќа 70%. Нема разлика во % без разлика колку дена е боледувањето.
Здраво ќе извадам боледување за мене утреод мојата матична 5 дена Како се рачуна понеделнил 09.12 што е неработен ден? Ќе се брои во деновите или ?
Имам малце комплицирана состојба па сакам да прашам.. Работам како медицинска сестра но со договор на дело и немав здравствено осигурување, па морав да плаќам 6 месеци за да ме следува породилно, сега сакам да прашам при боледување за нега на дете( да го продолжам породилното) дали треба повторно да плаќам 10.000 кај тој што ме осигура или сепак ќе имам осигурање? Незнам дали објаснав добро хахах
Здраво, дали кога се отвора боледување од 4 дена за дете до 3 години, се крати од плата 7 дена или само 4 ? Прашувам бидејќи имавме ситуација на работа за отворено боледување на колега од 3 дена му намалија 70% за 7 дена а не онолку колку што бил на боледување.